Microsoft predstavio Windows 8

Microsoft je danas objavio dostupnost Widnows 8 za svoje korisnike u Bosni i Hercegovini i širom svijeta. Počevši od petka, 26. listopada ove godine, korisnici i tvrtke u cijelom svijetu će biti u mogućnosti iskusiti sve što Windows 8 nudi: odlični novi korisnički interfejs, širok izbor aplikacija dostupnih na Windows Store (online mjesto za besplatno preuzimanje i kupovinu aplikacija), dostupnost na više od 1000 Windows 8 certificiranih računara i tableta.

Windows 8 je dostupan za download i za nadogradnju postojećih operativnih sustava putem interneta na više od 140 tržišta i 37 jezika, kao i na prodajnim mjestima širom svijeta uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

„S lansiranjem Windows 8, Microsoft razotkriva maštoviti Windows svijetu,“ izjavila je direktorica Microsoft BiH Lejla Zukić-Krivdić.

„Ako želite tablet ili računalo, u ovisnosti želite li koristiti ili kreirati, ili želite raditi ili se igrati – Windows 8 nudi u potpunosti personaliziran doživljaj koji se uklapa u Vaš jedinstveni stil i potrebe. Ponosna sam što već imamo i prve domaće aplikacije, koje će moći besplatno preuzeti preko Windows Store-a, a to su aplikacije internet stranica: depo.ba, posao.ba, info.ba i harwarebase.net. Sigurna sam da je ovo samo početak i da ćemo vrlo brzo povećati broj sadržaja razvijenih za korisnike u Bosni i Hercegovini“, dodala je Zukić-Krivdić.

Windows 8 je dostupan u prodaji u dvije verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro, te za poslovne korisnike u verziji Windows 8 Enterprise, koja nudi nove mogućnosti u mobilnoj produktivnosti s Windows To Go, DirectAccess, i BranchCache, kao i sa pojačanom zaštitom kroz BitLocker i AppLocker.

Istovremeno se lansira i novi član Windows obitelji dizajniran za tablete na ARM procesorima, Windows RT koji na ovim uređajima dolazi unaprijed instaliran.

Windows 8 donosi i novi, brzi i tečni Start ekran, koji korisnicima omogućava pristup aplikacijama i sadržajima koji su im najbitniji, te potpuno novi Internet Explorer 10 koji je savršen za dodir s ugrađenim cloud mogućnostima sa SkyDrive, priopćeno je iz Microsofta BiH. (Fena)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.