Microsoft će u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara

Povodom druge obljetnice Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, predstavnici vlada i čelnici iz cijelog svijeta sastali su se u Parizu na „Summitu jednog planeta“ u Francuskoj kako bi razgovarali o inicijativama održivosti.

U ponedjeljak, neposredno prije no što se francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio na summitu, Brad Smith iz Microsofta je objavio da će Microsoft u sklopu programa “AI for Earth” u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara.

AI for Earth je Microsoftov program čiji je cilj podržati osobe i organizacije koji se bave rješavanjem globalnih izazova zaštite okoliša lakšim pristupom AI alatima i obrazovanju te efikasnijim osmišljavanjem inovacija. Program AI for Earth temelji se na Microsoftovoj predanosti korištenju AI tehnologije kako bi pojačao inovativnost i unaprijedio održivost širom svijeta, prenosi Večernji List.

Kroz nove donacije, tekuće projekte i partnerstva Microsoft nastoji osnažiti ljude i organizacije da napreduju u resursima ograničenom svijetu, poručuju iz kompanije.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.