Meri Cetinić i Ivan Mikulić na obilježavanju 40. godišnjice Glazbene škole Široki Brijeg

Glazbena škola Široki Brijeg ove godine obilježava važan jubilej tj. 40 godina postojanja i uspješnog rada na odgoju i obrazovanju djece i mladih u glazbenoj kulturi.

U proteklih 40 godina, od davne 1974./1975. školske godine, kroz osnovnu glazbenu školu prošlo je preko 3000 djece koji su uz pjevanje, solfeggio i teoriju glazbe, učili svirati jedan od instrumenata: glasovir, gitaru, violinu, flautu, trubu, saksofon, violončelo, harmoniku, orgulje, tamburice…

Najuspješniji su od školske godine 1996./1997. dobili priliku i nastaviti svoje obrazovanje u Srednjoj glazbenoj školi, koja je jedina takva u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Osim čestih priredbi i nastupa u svome gradu, učenici Glazbene škole nastupali su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Italiji, Češkoj, Njemačkoj i s ponosom pronosili ime svoga grada. Na Federalnim natjecanjima učenika glazbe redovito osvajaju visoke nagrade, kao priznanja svome upornom i vrijednom radu, za koji je potrebno puno ljubavi i odricanja.

Na natjecanjima u inozemstvu, koja su isto tako pohodili, ostvarivali su značajne rezultate. Od skromnih početaka, područnog odjeljenja mostarske glazbene škole, pa do danas, osnovne i srednje glazbene škole Široki Brijeg, kroz školu je prošlo puno poznatih i priznatih glazbenih umjetnika i pedagoga iz BiH i susjednih zemalja, jer u Širokom Brijegu nije bilo dovoljno obrazovanog kadra za održavanje kvalitetne i potpune nastave. Danas se veliki broj bivših učenika vratio u svoju školu i dalje širi znanje i ljubav prema glazbi novim generacijama.

Četrdesetu obljetnicu postojanja Glazbena škola Široki Brijeg obilježit će izložbom fotografija “40 godina rada Glazbene škole Široki Brijeg”, koju je uz suradnju s djelatnicima Glazbene škole priredio akademski grafičar Vlado Kraljević. Izložba će biti otvorena 29. svibnja, u 19.00 sati u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

U srijedu, 3. lipnja, u dvorani Zavoda Svete obitelji, s početkom u 18.00 sati, premijerno će biti prikazan dokumentarni film o Glazbenoj školi Široki Brijeg “Da Capo”, redatelja Zdenka Jurilja. Nakon spomenutog filma u 19.30 sati planiran je svečani koncert na kojem će nastupiti sadašnji i bivši učenici, koji će izvoditi evergreene hrvatske i svjetske klasične glazbe.

Na koncertu će nastupiti Meri Cetinić, kao i Ivan Mikulić, bivši učenik ove škole.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Svaka čast i čestitke Glazbenoj Školi i ravnateljici g-đici Tonćiki Kolobarić kao i osnivaču i prvom dugogodišnjem ravnatelju prof. Mirku Kraljeviću. Stvorili ste prepoznatljiv brend u našem gradu a i šire i hvala Vam.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.