Mercedes-AMG C63 postaje hibrid s pogonom 4×4

Uprava njemačkog premium proizvođača automobila objavila je kako će slijedeća generacija njihovog limuzinskog jurišnika biti osjetno izmijenjene koncepcije pa će novi Mercedes-AMG C63 biti hibrid s pogonom 4×4.

Obzirom da je na nedavno održanom salonu automobila u New Yorku predstavljen osvježeni Mercedes-AMG C63, za očekivati je kako novi model neće ugledati svjetla pozornice prije salona u Ženevi 2021. godine. No, premda dotad ima još dovoljno vremena razvoj se itekako zahuktao.

Tobias Moers, šef AMG-a, potvrdio je kako će novi Mercedes-AMG C63 koristiti kombinaciju twin-turbo V6 benzinca, umjesto dosadašnjeg V8, i elektromotora. Dakle, bit će hibrid. Benzinac će snagu slati na stražnje kotače, a elektromotor na prednje pa će takvom kombinacijom u biti imati pogon na sve kotače 4×4.

Premda će izgubiti dva cilindra, Tobias Moers tvrdi kako će novi Mercedes-AMG C63 biti osjetno oštriji, zahvaljujući većoj ukupnoj snazi, boljem prijenosu snage na podlogu i unaprijeđenim 9-stupanjskim automatskim mjenjačem, piše Autopress.hr.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.