Mektić: Tužiteljstvo BiH je vođeno isključivo interesima Hrvatske i RS

U nedostatku mogućnosti da demantiraju bilo što vezano za ovu aferu upada hrvatske obavještajne službe, oni nisu motivirani interesima BiH i građana, već su isključivo vođeni interesima Hrvatske i da zaštite interese RS, to je cilj, kazao je danas na konferenciji za medije ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, nakon vijesti da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv njega.

Naime, vidjeli ste da je Tužiteljstvo priopćilo da je protiv mene otvorilo istragu, nabrojalo tamo kaznenih djela više nego što ima Branko Ćopić djela. Pohvaljujem Tužiteljstvo u tom jednom dijelu, izgleda da ipak imaju i mogu smoći snage da kad hoće, nažalost pokazalo da kad im je interes u pitanju, mogu raditi što do sada nisu pokazali. Nisu ništa radili, čak su doprinosili kriminalu i korupciji ovdje u BiH i zbog toga je korupcija postala sastavni dio funkcionieranja ovog društva i ove države, kazao je Mektić na početku konferencije, prenosi N1.

Dodao je da se “Tužiteljstvo vodi privatnim interesima i rodbinskim vezama“.

Odlučili su se za ovo privatnim interesima, rodbinskim interesima, kažem OK je to, mada i u ovom slučaju i nekim drugim, kad su vodili ove privatne sporove svoje, sama istraga ne znači ništa. Tu će se apsolutno razjasniti sve. I to sam htio da kažem da je ovo najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH koji pokazuju da im nije u interesu borba protiv kriminala i korupcije, iako jako puno koštaju ovu državu i ovaj narod. Oni se bave nebitnim stvarima, kao što je i sada i ovog puta slučaj.

Mektić se zapitao kako je moguće da je “odao tajnu”, ako su obustavili istragu jer “tu nema ništa”.

U nedostatku mogućnosti da demantiraju bilo što vezano za ovu aferu upada hrvatske obavještajne službe, oni nisu motivirani interesima BiH i građana, već su isključivo vođeni interesima Hrvatske i da zaštite interese RS, to je cilj, kazao je i dodao:

Kako objasniti činjenicu da prije dan ili dva obustave istragu u ovom slučaju, a onda otvore istragu protiv mene za odavanje tajne. Pa kakvu sam tajnu odao ako nema ništa i ništa nije bilo? Njihova kontradiktornost govori o svemu tome. Oni su motivirani, četiri godine traže način da se meni osvete zato što se kritički odnosim prema Tužiteljstvu, zato što govorim da je lopovska i mafijaška organizacija, da su puni kriminala i korupcije.

Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv Dragana Mektića

Ista afera se otovorila neki dan u Sloveniji i njihov ministar je izašao pred medije i govorio o tome. Zar im nije u interesu da se govori o tome? Zar nije momak koji je vrbovan javno u kameru govorio?

Ovdje je pokušaj da se obračuna s Mektićem, to čekaju četiri godine.

Jednom su izjavili da imaju osam istraga protiv Mektića, pa de završite nešto. Misle tako izvršiti pritisak na mene da ne govorim da su tamo lopovi, kriminalci i korumpirane osobe. Jesu! Možemo i mi postaviti pitanje kakva je percepcija građana prema Tužiteljstvu. Nikakva, kazao je Mektić.

Misle da će me jadnom i bijednom istragom ušutkati? E pa neće. Krajnje je vrijeme da dođe kraj lopovluku i kriminalu i njhovoj korupciji i vrijeme je da to narod shvati, dodao je.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Gluposti i izmisljotine je nemoguce demantirati.. Neka gosp. Mektic sada to dokaze na sufu. Posteno. Dosta vise njega i njegovih bombasticnih izjava bez ijednog sudskog epiloga a kamo li osudujuce presude. Obicni cirkusant i dosta nepismen covjek…

    • Čovjek ima završen fakultet u Novom Sadu, kao usostalom i većina HDZ “intelektualaca”. Bar je dosljedan koliko i partija HDZ.

  • Ajde ministre Mekticu raskrinkaj te teroriste i te hrv. obavjestajce koji su naoruzavali tr iste teroriste i vrbovali ih… Lupati u medijima je jedno a jedno je to dokazati na sudu. Zovi svoga pijuna Avdi Avdica koji eto zna vise od CIA… Jesu te nasankali bosnjaci Mekticu…Ucjenjen si sa ratnom prosloscu pa sa tobom iz Sarajeva bosnjaci upravljaju na daljinski.. Yksko di samo to sebi dozvolio..!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.