Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv Dragana Mektića

Tužiteljstvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića.

Kako navode iz Tužiteljstva, naredba o provođenju istrage donesena je nakon što je u radu na predmetu tužiteljstvo došlo do više dokaza o postojanju osnove sumnje o počinjenim kaznenim djelima – zlouporaba položaja ili ovlasti (članak 220. KZ BiH), odavanje tajnih podataka (članak 164. KZ BiH), te davanje lažnog iskaza (članak 235. KZ BiH).

Naime, iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je navedni kao odgovorna osoba, u svojstvu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlasti za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužiteljstvu BiH, što je prouzročilo teške posljedice za sigurnost, vladavinu prava i ugled Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva.

S obzirom da će u tijeku istrage, biti tretirani dokumenti i dokazi s oznakama tajnosti, i predmet će u idućem razdoblju dobiti oznaku tajnosti.

(www.jabuka.tv)6 komentara

  • I vrijeme je da ga netko umiri. Samo valja gluposti a nista konkretno nije napravio. Trudio se udovoljiti bosnjackim medijima i bosnjackim mocnicima u Sarajevu. Za to je i dobivao medijski prostor jer je pljuvao i valjao gluposti na stetu hrvata i srba… Ako ima dokaze neka sada sve raskrinka ako nema neka odgovara. Jasno tko dan. Dosta vise obmanjovanja javnosti putem bodnjackih medija i nekih novinara koji su cudni i bolesni u mrzni naspram hrvata..

  • Ratni zločinac iz Prijedora, kriv za smrt više muslimana i Hrvata. S nesposobne hrvatske strane nema optužnice, a muslimani svoju drže u ladici i drže ovog razbojnika u šaci. Da izbjegne optužnicu, izmišlja navodne veze hrvatskih obavješajaca sa selefijama i oružjem (po narudžbi SDA i još uvijek akrtivnoga AID – a). To će pasti u vodu, a onda će muslimani otvoriti ladicu. Sve to zna ovaj orangutan i glavonja, ali što će – zbilo ga uza zid. Bit će ono što je i zaslužio – dugogodišnji zatvor za ratne zločine.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.