Mektić saslušan u Tužiteljstvu BiH: “Sve što sam rekao, ja potvrđujem”

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić saslušan je u Tužiteljstvu BiH zbog navoda da su hrvatski obavještajci i diplomati vrbovali pripadnike selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Mektić je nakon saslušanja u Tužiteljstvu BiH kazao medijima kako je rekao da policija prikuplja informacije i da, kada postoji osnova, obavijesti Tužiteljstvo BiH.

Rekao sam da imam informacije i da sam vidio određene fotografije gdje unazad nekoliko mjeseci Mato Đaković vozi to vozilo. On kaže da je to vozilo uzeo od Bandića, jeste uzeo, jučer ga prepisao kad je sve to “provaljeno”. Ne smije u diplomatsko vozilo nitko sjesti osim ovlaštenog diplomata. Diplomatsko vozilo se na određen način tretira kao teritorij te zemlje. A vi date Mati Đakoviću da voza diplomatsko vozilo, pa može u njemu raditi što hoće i kako hoće, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon što je ispitan u Tužiteljstvu BiH u slučaju hrvatskih obavještajaca, selefija i oružja.

Kako kaže, bit u Tužiteljstvu BiH nije da se nešto konkretno učini, već da se zaštite prijateljsko-rodbinske veze između pojedinih tužitelja i aktera ove priče.

Sve što sam rekao, ja potvrđujem, rekao je Mektić.

Na pitanje je li Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH spriječila prodiranje hrvatskih obavještajaca u BiH, Mektić je odgovorio da bi se tako moglo reći jer je jedan od zadataka OSA-e sprječavanje pokušaja prodiranja stranih obavještajnih službi.

Govoreći o ispitivanju u Tužiteljstvu BiH, Mektić je naveo da se raspravljalo i o generalnom konzulu Hrvatske u Tuzli Ivanu Bandiću, kako i o novinaru Mati Đakoviću, koji je vozio automobil diplomatskih tablica koje pripadaju hrvatskom konzulatu.

Sigurnosni sektor nema povjerenja u ovo Tužiteljstvo i u ovoga glavnog tužitelja. To moraju znati u VSTV-u, da to uzme i u obzir, poručio je ministar sigurnosti BiH.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.