Godina za pamćenje: Dinamo zaradio velik novac, vrijednost igrača nikad veća

Odličnim nastupom u Europi ove sezone Dinamo je dobro napunio svoju blagajnu, a dodatno je porasla i vrijednost samih igrača.

Modri su europsku priču zaključili zaradivši oko 14 milijuna eura. Za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamu će pripasti pet milijuna eura, a u Europskoj ligi više od osam milijuna eura.

Modri su za plasman u jednu od skupina dobili 2,9 milijuna eura. Za svaku od četiri pobjede u skupini zaradili su po 570.000 eura, a za svaki od dva remija po 190.000 eura.

Za osvajanje prvog mjesta u skupini Dinamo je dobio još milijun eura bonusa, a pola milijuna eura za nastup u 16-ini finala.

Plasman u osminu finala donio je u klupsku blagajnu dodatnih 1,1 milijuna eura.

UEFA će ove sezone klubovima koji su sudjelovali u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Superkupu podijeliti čak 2,55 milijarde eura. Od tog ”kolača” klubovima iz Lige prvaka dijelit će se 2,04 milijarde eura, a klubovima iz Europske lige 510 milijuna eura.

Odličnom europskom sezonom porasla je i vrijednost samih igrača. Zanimljivo, vrijednost igrača Dinama je porasla za 22 milijuna eura nakon pobjede protiv Benfice. Prije utakmice modri su vrijedili 50 milijuna eura, a danas 72 milijuna.

Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura i mladi Španjolac je jedini igrač ”teži” od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem je procijenjen na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet, BiH reprezentativac Amer Gojak na 4,5 milijuna eura, a Mislav Oršić na 3,5 milijuna eura.

Novi hrvatski reprezentativac Bruno Petković procijenjen je na tri milijuna eura, baš kao i Izet Hajrović i Mario Gavranović.

ZARADE U EUROPSKOJ LIGI

Ulazak u skupinu – 2,92 milijuna eura
Pobjeda u skupini – 570.000
Bod u skupini – 190.000
Pobjednik skupine – milijun
Plasman u šesnaestinu finala – 500.000
Plasman u osminu finala – 1,1 mil.
Plasman u četvrtfinale – 1,5 mil.
Plasman u polufinale – 2,4 mil.
Plasman u finale – 4,5 mil.
Osvajanje Europske lige – 8,5 mil.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.