Čović u Dnevniku HTV-a: Kad se traži euroatlantski put, iz Sarajeva stižu incidentne poruke i omalovažavanja

Dragan Čović gostovao je u Dnevniku HTV-a povodom znanstveno-stručnoga skupa “Europski ustav za BiH” koji se u četvrtak i petak održava u Neumu.

Čović je na početku javljanja komentirao optužbe ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića da Hrvatska polaže terorističke ćelije po Bosni i Hercegovini.

Mektićeve optužbe govore o odnosima u BiH, ali i o samom ministru. To nije stav BiH, već jednog ministra na odlasku iz Vijeća ministara, koji ovih dana ima potrebu izjavljivati nešto – bez bilo kakvih detalja koji bi upućivali na ozbiljnu informaciju, izjavio je gostujući u Dnevniku HTV-a Dragan Čović.

Smatra kako se radi o marketinškom igrokazu političkoga Sarajeva.

Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je skup u Neumu nazvao tzv. političko-znanstvenim skupom, a hrvatskog premijera upozorio na “nedostatak kućnog odgoja” – Čović je rekao kako se radi o drugom bošnjačkom članu Predsjedništva, a ne hrvatskom članu.

Kad bi on mogao doći u Neum, bio bi najsretniji na svijetu, ali je on na prostorima gdje žive Hrvati nepoželjan, kazao je Čović te podsjetio kako je Komšić u svojoj kampanji vrijeđao i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Kad se treba poslati poruka prijateljstva, kad se trebaju tražiti zajednička rješenja kako bi se BiH olakšao euroatlantski put, onda upravo od političkih opcija bošnjačkoga političkoga Sarajeva možemo očekivati incidentne poruke i omalovažavanje, rekao je Čović.

Na skupu se, kazao je bore za euroatlantski put BiH i jednakopravnost triju konstitutivnih naroda.

Želimo iskoristiti zaključke ovoga skupa da dobijemo elemente od kompetentnih znanstvenika da ih možemo ugraditi u izborno zakonodavstvo u skladu s odlukom Ustavnoga suda, ali i u budući Ustav BiH, zaključio je Čović.

Mektić saslušan u Tužiteljstvu BiH: “Sve što sam rekao, ja potvrđujem”

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.