Mehaničar tvrdi da uz ova tri trika možete uštedjeti na gorivu

Amerikanac Scotty Kilmer tvrdi da je radio kao mehaničar 56 godina, a na svom YouTube kanalu često savjetuje vozače.

Scotty je tako upozorio vozače da umjesto skupih uređaja, za koje tvrde da poboljšavaju ekonomičnost goriva, redovno provjere tlak u gumama.

Tlak u gumama

Reći ću vam kako da provjerite je li tlak u gumama ispravan. Ako on nije u redu, guma će imati previše trenja i vaša potrošnja goriva će biti veća, objasnio je.

Priča o Mirelli Sidro, jednoj od rijetkih žena u auto-industriji

Potrebno je gume napuhati do razine navedenih u uputama za vozilo. Vozači koji to ne rade redovno mogu primijetiti veću potrošnju goriva, a i gume se istroše mnogo brže. Da bi se ovo izbjeglo, preporučuje se provjera tlaka u gumama najmanje jednom u dva tjedna i prije bilo kakvog dužeg putovanja.

Prljav filter zraka

Scotty je također sugerirao da vozači mogu uštedjeti na računima za benzin i dizel tako što će provjeriti da je filter zraka čist.

Vaš automobil sagorijeva tisuće kubnih centimetara zraka, a to ne može sa začepljenim filterom, napominje.

Kazne za propušteni tehnički pregled stižu čak i ako je vozilo u garaži

Uobičajeno je da se filteri zraka u automobilu mijenjaju jednom godišnje ili ranije ako se vozilo često vozi po prašnjavim uvjetima, kako bi se osiguralo da motor dobiva dovoljno čistog zraka.

Naglo kočenje i ubrzanje

Scotty je savjetovao vozače da izbjegavaju nagla ubrzanja i kočenja. Budite umjereni u vožnji jer što se motor brže okreće, to više goriva troši, naveo je.

Vlasnici automobila trebaju izbjegavati rad motora iznad 2.500 okretaja u minuti tako da prebace u višu brzinu, piše Express.co.uk.

U BiH se voze najstariji automobili u Europi

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.