Međugorje uvodi vinjete za korištenje lokalnih cesta autobusima

Sve poskupljuje, a rast cijena nije zaobišao niti Međugorje. Općinsko vijeće općine Čitluk usvojilo je Nacrt Odluke o plaćanju naknade za prekomjernu uporabu lokalnih prometnica na području turističkih naselja Međugorje, Bijakovići i Vionica.”

Također, određen je rok od 10 dana za dostavu eventualnih novih prijedloga i primjedbi u svezi sa navedenim Nacrtom.

Naknada se prema nacrtu odluke plaća za razdoblje od sedam dana i za autobus od 9 – 14 mjesta iznosit će 25 KM (13 €), za autobus od 15 – 33 mjesta 50 KM (26 €), za autobus preko 34 mjesta 100 KM (51 €).

Potvrda za navedenu naknadu se izdaje u obliku vinjete koja se postavlja na vidljivo mjesto prednjeg vjetrobranskog stakla.

Za svako nepostupanje u skladu s navedenim biti će izrečena odgovarajuća novčana kazna 5.000 KM (2.700 €).

Prihodi od navedenih naknada koristiti će se za financiranje izgradnje, uređenja i rekonstrukcije lokalnih cesta i prometne infrastrukture.

Nakon što je usvojen Nacrt odluke na protekloj sjednici općinskog vijeća uslijedit će javna rasprava, a poslije toga vijećnicima će Nacrt, sa eventualnim izmjenama, biti dostavljen na raspravu i usvajanje.

Nakon toga, ako vijećnici usvoje odluku, bit će određen datum od kojeg će važiti odluka.

(Bljesak.info)

6 komentara

  • nek se srame!!!!!!!!!!!!!!
    a i Široki slobodno s njima,,,i nama dolaze Talijani a mogli bi još više dolazit kad bi do Međugorja imali cestu a ne onaj makadam,,,toliko love prođe kroz Međugorje ali i kroz Široki i da to nemogu uraditi?
    u Međugorju je cesta i samom centru preloša

  • samo jedno znam. Da je Međugorje mjesto molitve i susreta sa Bogom. To Nam naša nebeska Majka u porukama kaže. Malo o tome razmislite!

  • Napravit će možda u centru,,,ali neće oni pravit prema Širokom jer se to njima ne isplati,,,a naši nemaju pojma koliko bi se nama isplatilo da imamo cestu umjesto makadama do Međugorja

  • mislim da je Međugorje dugo godina bilo pod lošom politikom vladanja,gdje vlast nije prepoznala priliku za veći razvitak našeg kraja,pošto sam širokobriježanin mogu reći da je sramota i žalosno što je put do Međugorja i Čitluka u onakvom stanju,ne trebamo tražiti pomoć od Čitluka jer mi njima nismo potrebni,Široki je trebao povezati ova dva mjesta,a ima načina na pretek

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.