OV Široki Brijeg: Dodijeljene 23 stipendije širokobriješkim studentima

Nakon usvajanja Zapisnika sa 2. sjednice Općinskog vijeća većinom glasova nazočna svih 25 vijećnika usvojen je Program rada Općinskog vijeća za 2013. godinu. Program rada je obrazložio predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić.

Nakon što je Dalibor Markić pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti obrazložio kriterije i broj stipendija vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak Krešimir Šakić je predložio da se umjesto jedne stipendije za studij Farnmacije dodijeli stipendija za studij Prehrambene tehnologije. Ovaj prijedlog je prihvaćen, te će se raspisati natječaj za dodjelu 23 stipendije studentima u akademskoj 2012./13. i to: za studij Matematike, Geodezije, Fizike, Defektologije, Medicine, Logopedije i Biologije i kemije po dvije stipendije i za studije Prehrambene tehnologije, Farmacije, Arhitekture, Građevine, Veterinarstva, Psihologije, Strojarstva, Glazbe i gitare i Latinskog po jedna stipendija.

Jednoglasno je usvojena Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene iz 2012. godine za 1m² neto stambenog prostora na području Općine Široki Brijeg 1.000 KM, a koju je obrazložio Boro Zovko pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Većinom glasova usvojeno je Rješenje o izboru radnih tijela Općinskog vijeća i to: u Etičku komisiju su imenovani Franjo Marušić predsjednik i članovi Ivan Zeljko, Vedran Kožul, Rajko Grbešić i Marijana Mandić. U Odbor za dodjelu javnih priznanja su imenovani: Miro Kraljević predsjednik i članovi  Vinko Topić, Željko Spajić, Predrag Kožul, Mile Lasić i Željko Spajić. U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova imenovani su: Sanijela Matković predsjednica i članovi Rade Bubalo, Božo Zovko-Bole, Ivana Ljubić, Blagica Slišković, Danijela Bošnjak, Stanko Ćužić, Nada Lasić, Slavko Mandić i Marijana Ćuže.

(www.jabuka.tv)

35 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.