Studenti Sveučilišta u Mostaru za Noru

Svoj doprinos humanitarnoj akciji  prikupljanja pomoći za liječenje djevojčice Nore, dali su i studenti Sveučilišta u Mostaru.  Nakon brze reakcije i kratke organizacije, na inicijativu predstavnika Studentskog zbora, okupilo se njih stotinjak ispred Filozofskog fakulteta radi fotografiranja s porukama podrške maloj lavici Nori.

Nakon fotografiranja, postavljena je i kutija za novčanu pomoć te je u samo nekoliko sati prikupljen iznos od 263 KM, koji je i uplaćen na žiro račun udruge „ Hrabro dijete“. Vrijedno je spomenuti da se u akciju uključila i udruga studenata socijalnog rada „ZAMFIS“, koja je  svoj humanitarni broj telefona 092 880 836 od jučer otvorila također za Noru.

nora_2

nora_3

nora_1

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • Sve pohvale studentima. Ali ovo je čudo za 4 dana tolko love skupit. Samo Linicu nije ured sto ce na te novce naplatit pdv

 • Moc medija na djelu a koliko djece u Mostaru i okolici treba pomoc,oni kao da i ne postoje…naravno “Nora” popracena medijskom paznjom” vam je bila okidac da se i vi uslikate i pritom zavrsite na nekom portalu kao sudionici “predstave”… Nisam protiv pomoci svi je zasluzuju samo vam je jaka “filozofija” nadam se da ste shvatili sto zelim reci.

  • Rijetki shvate Realni, al ima nas 😉 Zamisli samo koliko majki place gledajuci ovo a dijete im bolesno. I to ovo za Noru je eksperimantalno lijecenje, dakle nema garancije ni 1% za uspjeh operacije. Probaj izracunati koliko je ovakvih akcija bilo u regiji i koliko novca je otislo VANI. Bez pretjerivanja – najbolja bolnica na svijetu se mogla napraviti. Čitam americki portal sto je objavio ovu pricu i gledam komentare i svi ameri govore: sto dolazite, sto pljujete po nama, sto se nelijecite u vasoj Hrvatskoj koja ima besplatno lijecenje, zar vam je najbliza bolja bolnica cak u SAD-u, ocete li moci skupiti novce kad budete tuzili bolnicu zbog eventualnog neuspjeha jer mi u americi svi to radimo…. itd A sto se tice ovih studenata, ma besposlicari samo da je nesto lako, da se nemora uciti i da se moze pokazivat.

 • svaka čast za ovaj potez,ali u Posušju se pije Jana iako imamo Montanu i Biser naše vode.
  U Vitezu sjedi Ante i skuplja pare za malu Noru, za Davida iz Viteza koji treba na liječenje nikad nije čuo.
  U Mostaru sjedi Marija i šalje poruke za malu Noru, čudi se kako joj RH automat ne prima pare sa 63 , dok za malog Andija nikad čula nije. A Andi je u Mostaru. Ni za dom “Marija naša nada nikad čula nije” iako ti ljudi brinu o našoj bolesnoj djeci u Širokom.
  U Čapljini se netko potrudio napisati 12 metarski grafit “Stop ćirlici u Vukovaru” dok mu se Čapljinom širi i ćirilica i arapčica.
  Taj isti je spreman bio otići u Vukovar radi 5 tabli na ćirilici, Vukovar u kojem je neprijatelj pobijeđen i u kojem je sam Tuđman pozvao na pobjedničku plemenitost.
  Taj isti će ići na sve prosvjede za generale i pljeskat će dok Govornici Hrvatstva budu govorili kako hrvatskih generala više nema u Haagu.
  Za Praljka će se praviti da nikad čuo nije.
  No za prosvjed protiv Platforme bit će mu mrsko potegnit do Mostara. Jebo to. to su bosanska posla. Mi smo Hrvati kaj ne.

  Pere u Mostaru zabrinut je zbog pomora usjeva u Čakovcu.
  Svoje pivo ne pijemo jer nam je neko prodao priču kako su nam didovi vazda pili Karlovačko.
  Svoje vino ne trošimo jer je bolja Graševina od Blatine. Navodno.
  U Ljubuškom je danas Karolina Vidović Krišto održala tribinu o zdravstvenom odgoju iako to ne ulazi u naš školski program.
  To je inače prvi put da nešto iz RH nije prekopirano u naš obrazovni program.
  Po Livnu se šaraju ćirilični natpisi tek kad u RH iziđe vijest protiv ćirilice.
  Za to vrijeme zaboravljamo da su nam Srbi spasili guzicu ne samo u Žepču i Travniku nego i sad na državnoj razini di nam je bila namjenjena sudbina brisanja kao i u Federaciji.
  Jer mi smo jebeno ništa. Kurac. Prelivena stvarnost. Periferija hrvatstva. Predziđe turskog čitluka koje se voli dok prči isuse i bogove kititi atributom predziđa kršćanstva. Mi smo zazidano kršćanstvo. Jebo ti nas. Jebo ti nas. Jebo ti nas! Šta će nama politička prava? Nas treba u prve redove, u tenkove, mi smo dobrovoljni darovatelji vlastite krvi za tuđa prava. DOk nam u sprčenoj Pereciji jebu bosansku mater! Svugdje i na svakom Hrvatu. SLužbeno mi smo šverceri, ne narod koji je iznio slobodu današnje RH po cijeni od 300.000 protjeranih. Goni sve u 3LPM! Sulejmane udri!

 • Molim administratora da prije objave pročita tekstove komentara jer vulgarno izražavanje ovoga “rašo” je toliko ogavno da ne zaslužuje da se nađe na stranici. Ajde tekst i nije tako loš, ali ovo na dnu sa psovkama stvarno nije u redu.

 • za rasu: sve potpisujem sto si napisao, ali brate kraj tvog komentara ne zasluzuje mjesto na ovo portalu. Po tome se vidi da si iz BiH.

 • Nemoguće je svima pomoći, niti su svi jednako sposobni. I nije istina da su studenti besposličari, da jesu sjedili bi prekriženih ruku, ne bi se uopće potrudili bilo šta organizirati. Cilj: završit na nekom portalu, koliko je tih portala prenijelo da je na istom skupu bila i kutija za malog Davida ako se ne varam. Istina, šansa za život je 1%, ali ipak postoji, i potrebno je sve učinit da se sutra čovjek ne pita, je li učinio sve što je mogao, da da sve od sebe. Postoji vjerovatno milijun i jedan ˝slučaj˝ koji treba pomoć, razlika je u tomu koliko tko glasno viče. Život je život, i stoga nisu potrebni komentari slični vašima, svi smo svjesni svega. Humanost se cijeni, a ne ocjenjuje.

 • nisi u redu Karlo studenti rade, samo što ih primjećuje onaj tko ih želi primjetiti! Pa prema tome nemaš nikakvo pravo govoriti da smo besposličari, trudimo se koliko je u našoj moći, aj i ti budi ” faca student” pa nam pomozi i nemoj samo kukati i sjediti. Takvih nam je svima dosta! Byeee, byeee.. :))

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.