Mediteran Film Festival je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u BiH

Već 13. godinu za redom Široki Brijeg je domaćin MFF-a, događaja koji je u nekim medijima proglašen među 5 najvažnijih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini. U vezi ovog renomiranog festivala filma danas je u hotelu Park u Širokom Brijegu održana i tiskovna konferencija na kojoj su se medijim obratili direktor MFF-a Tomislav Topić Cima, producent festivala Robert Bubalo, Sunshine Ison, ataše za kulturu i obrazovanje pri veleposlanstvu SAD-a u BiH, te Mario Ćužić, redatelj filma „Rock the Quake, koji će biti prikazan u pretprogramu Daleko od kuće.

Direktor Topić je rekao kako se na natječaj festivala prijavilo više od 250 filmova te kako se radi o impozantnoj brojci koja pokazuje da je MFF doista postao relevantan kulturni događaj u cijeloj regiji. Damir Čučić, čovijek koji je zadužen za selekciju filmova nije imao nimalo lak zadatak selektirati i odabrati 23 filma koji su ušli u konkurenciju za nagrade. Filmovi su odabrani iz deset zemalja. Topić je naglasio da će ove godine gledatelji moći vidjeti program ‘Kratki povratak kući’ a radi se o tom da će biti prikazani kratki filmovi širokobrijeških glumaca koji žive i rade u Zagrebu. Te filmove niste mogli vidjeti nigdje niti ćete ih moći vidjeti nigdje nego samo na ovogodišnjem MFF-u- dodao je Topić, te otkrio o kojim se glumcima radi (Vinko Kraljević, Petar Leventić, Goran Bogdan pa i Slaven Knezović kojem je majka Širokobriježanka).

Producent festivala Robert Bubalo je rekao da je sve spremno za ovaj važni kulturni događaj iako je ovaj 13. MFF zbog teškog financijskog stanja bilo izuzetno teško organizirati, ipak vjeruje da je po svim pitanjima ravan onom lanjskom.

Sunshine Ison, ataše za kulturu i obrazovanje pri veleposlanstvu SAD-a u BiH je istaknula kako je sretna što je i ove godine u Širokom Brijegu te da jako cijeni ovaj festival, također je zadovoljna što se na festivalu prikazuje i par američkih dokumentaraca, dodajući da će na MFF dovesti i pokojeg američkog redatelja.

Mario Ćužić, porijeklom Hercegovac koji živi i radi u Tokiju je rekao par rečenica o svojem filmu koji će gledatelji moći vidjeti večeras u kinu Borak. Naime Mario je očevidac katastrofalnog potresa koji je zahvatio Japan i prouzrokovao smrtonosni tsunami. Njegov film govori upravo o tim katastrofalnim prirodnim nepogodama. (ABCportal.info)

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.