Martinović za portal Jabuka.tv: U Širokom Brijegu 4 oboljelih, nadamo se da će tu uskoro biti 0

Drago Martinović
Situacija s koronavirusom stabilizira se na području Županije Zapadnohercegovačke. Većina oboljelih je izliječena, tek su još četiri osobe pozitivne na COVID 19.

Za povoljne epidemiološke prilike su najprije zaslužni građani ove županije, a o tome svjedoči podatak da je svega tridesetak kazni bilo za nepoštivanje propisanih mjera.

Drago Martinović, ravnatelj Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke ističe je sve manji broj osoba koje su u samoizolaciji.

Već nekoliko dana nemamo novooboljelih, a i broj osoba u samoizolaciji je oko 280. Kada se sjetimo brojki od 1000, 1500, možemo biti zadovoljni, ali se ne smijemo opuštati. U Širokom Brijegu su i dalje 4 oboljela, nadamo se da će tu uskoro biti nula, a u Posušju i Grudama već nekoliko dana nemamo oboljelihističe Martinović za portal Jabuka.tv dodajući kako će stožeri civilne zaštite sljedećega tjedna govoriti o otvaranju ugostiteljskih objekata.

Nema još uvijek ništa precizno vezano za otvaranje dječjih vrtića ili škola. Ja sam optimist. Bez obzira što će tih nekoliko mjesec i nedostajati učenicima, sigurno ćemo završtit ovu školsku godinu. Ući ćemo malo u ljeto, dodao je Martinović još jednom apelirajući građanima da se i ubuduće pridržavaju uputa.

Podsjetimo, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) pripadnici službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovane pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke održana je akcija darivanja zaštitnih maski.

Podijeljene zaštitne maske u Županiji Zapadnohercegovačkoj

(www.jabuka.tv)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.