Markica Kristine Ćavar ‘Mitovi i flora – Drijen u mitovima’ najljepša markica HP Mostar

Svečanost proglašenja najljepše markice Hrvatske pošte Mostar za 2016. godinu upriličena je u četvrtak u Glavnoj pošti Mostar.

Tom prigodom za najljepšu marku HP Mostar proglašeno je izdanje marke s motivom “Mitovi i flora – Drijen u mitovima”, autorice Kristine Ćavar. Drugo mjesto osvojila je marka “Bijeli lopoč” autorice Magdalena Džinić–Hrkać, dok je treće mjesto osvojilo izdanje posvećeno Isusovom rođenju, odnosno marka “Božić”, autora Dinka Raiča.

Svi ljubitelji filatelije i poštanskih maraka ove su godine glasali između 20 poštanskih maraka izdanih u 2016. godini, a o najljepšoj odlučili su glasovi pristigli na glasačkim listićima.

Željka Šaravanja iz sektora marketinga i odnosa s javnošću HP kazala je kako je ovo četvrti izbor za najljepšu marku Hrvatske pošte Mostar, te se nada kako će ova manifestacija potrajati još dugo.

Dodala je kako je HP Mostar osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju za filatelistički izložak na Međunarodnom natjecanju poštanskih administracija 2016. godine, prenosi Fena.

“Naše marke se cijene u svijetu, nalaze se u kraljevskim filatelističkim zbirkama i stižu u sve krajeve svijeta”, istaknula je Šaravanja.

“Sretna sam što je moja poštanska markica ‘Drijen u mitologiji‘ osvojila nagradu za najljepšu poštansku markicu Hrvatske pošte Mostar za 2016. godinu. Likovno rješenje slikala sam tehnikom akrilik na ljepenci u dva prizora koji su spojeni tako da čine marku u bloku. Prvi likovni prikaz je sama biljka drijen, a drugi prikazuje mladence. Ovo je poticaj da radim dalje, i drago mi je da su ljubitelji poštanskih markica prepoznali moju markicu kao najljepšu”, izjavila je pobjednica natjecanja Kristina Ćavar za portal Jabuka.tv.

Format marke je A4, tehnika crtanja je akrilik na ljepenci.

“Inspiracija koja me je potaknula na ovaj crtež je slavljenje ljubavi, života i radosti, jedna životna priča”, rekla je dobitnica prve nagrade.

HP Mostar do sada je izdala više od 400 poštanskih maraka različitih tematika na kojima su zabilježene razne svjetske i domaće obljetnice, kulturni i povijesni događaji, blagdani ljepote, mitova, biljnoga i životinjskoga svijeta.

Nakon proglašenja najljepše marke, izvučeni su dobitnici nagrada koji su sudjelovali u nagradnoj igri “Izbor najljepše marke HP Mostar 2016.”. Prva nagrada, sponzor turistička agencija G-tour Međugorje, je putovanje u Dubrovnik za dvije osobe. Druga nagrada je boravak u Eco-selu Grabovici za dvije osobe sponzora Eco-sela Grabovica. Osim dviju glavnih nagrada, izvučeno je još osam dobitnika vrijednih nagrada koje priprema Hrvatska pošta Mostar.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.