Marina Ševkušić: Ja sam kompetentna i obrazovana žena

Nakon vijesti da je novi ministar Miloš Lučić već počeo formirati svoj ured te da će jedna od savjetnica biti i Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja mis planete Zemlje BiH, sama Ševkušić se obratila javnosti.

Vijest da ću biti jedna od savjetnica u uredu novog ministra za ljudska prava i izbjeglice pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u sjeni etikete da sam nekadašnja druga pratilja mis planete Zemlje BiH, čime je novinar opremio članak fotografijama s mojih društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosjetljivih na pitanje ženske solidarnosti, istaknula je Ševkušić, prenosi Oslobođenje.

Dodaje da se u članku ona “svodi na drugu pratilju”.

Sve moje kompetencije u sjeni su mržnje, diplomu iz oblasti politologije stekla sam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na Fakultetu političkih znanosti, gdje sam kao redovan student slušala predavanja nekih od najuglednijih bosanskohercegovačkih akademskih radnika. Člankom kojim se svodim na drugu pratilju – službeno, a na obrazovanu ženu – neslužbeno, samo je potvrđen vladajući ženomrzilački stav po kojem se žene obeshrabruju da sudjeluju u javnom prostoru, da doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine, i da im je, pretpostavljam, mjesto u sjeni muškarca, kazala je.

Za kraj dodaje da je kompetentna i obrazovana žena.

Ja sam kompetentna i obrazovana žena, i molim glasnike ženomrzilačke agende da se obuzdaju u svojim virtualnim ratobornostima. A ja ću nastaviti živjeti ovdje, u Bosni i Hercegovini, zemlji kojoj želim doprinijeti, unatoč svim predrasudama i stereotipima, poručila je.

Podsjećamo, jučer je objavljena informacija da će Ševkušić biti savjetnica novog ministra Lučića, gdje se navodi da je bila i druga pratilja na natjecanju za mis planete Zemlje.

Ministar koji je studirao 12 godina imenovao manekenku za savjetnicu

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Ajde mala ne seri. Da bi netko bio savjetnik onda nije bitna samo diploma nego iskustvo a ti ga nemaš za savjetnice. Naravno da je ovo moguće samo kod nas. I nemoj se naći uvrijeđena kad si sama za to kriva. Manje slikanja na instagramu i facebooku pa će biti i drugačije mišljenje o tebi

    • Ma nemoj? A za ministra je dovoljno da te predlozi netko iz stranke podoban, pa nema veze sto si 12 godina studirao i sto si padao razred u skoli, taj i takvih 1000 (sta 1000, 10 000) po raznoraznim institucijama u BIH na budzetu su iskusni i strucni u odnosu na nju? Sta netko radi sa svojim privatnim profilima, drustvenim mrezama je stvar te osobe, ispada da ne smije biti lijepa, zgodna ili ponosna na svoje tijelo po tebi i takvima, a djevojka ako ima urednu diplomu koja joj je potrebna za ovo sto je imenovana (bar nije tipa zavrsila novinarstvo pa odjednom savjetnik ministra) ili ovo sto ce raditi, zasto ne bi to radila, zato sto je manekenka usput? Glupost.

  • Za ccc: da se razumimo, nemam ništa protiv što je ona lijepa, obrazovana itd. dapače. Ovaj ministar kojeg spominješ je katastrofa,odnosno onaj tko ga je postavio. Da bi netko bio savjetnik mora imati neko iskustvo jer je ta osoba važnija od ministra. Dotična ga nema. Pitam se a i tebe da li bi isti posao dobila da nije lijepa,zgodna i da nije bila misica? Koliko ima lijepih,zgodnih,obrazovanih djevojaka pa ne mogu niti kuvat kave a kamoli biti savjetnik. Da je normalna država onda bi morala krenuti od dna pa radom, trudom a ne samo izgledom i diplomom doći tu gdje je sada. Ali to je utopija u ovoj i sličnim drżavama.

    • Pa, cura ima bar kvalifikacije za koje se skolovala, dakle zavrsila je to sta se trazi u politici i manji mi je problem sto ce njoj pruziti netko sansu nego da su je dali nekome tko nema uopce tu skolu, kao sto je redovito slucaj u drzavnim institucijama u BiH, a jasno da lijepi ljudi uvijek bolje prodju u zivotu, i poslu i svemu, zivot nije fer, sta sad, to je apsolutno svugdje u svijetu tako, da budem iskren, ja da imam firmu i 2 identicno obrazovana kandidata a da je jedna od njih ljepsa, evo bio bih pristran i zaposlio ljepsu, nije mi problem priznati. A ja mogu nabrojati poznanika koji rade po EP i svakojakim pozicijama umutar raznih nekakvih drzavnih institucija pa su tipa mehanicari, kuhari ili sta vec, zar nije to veci problem nego cura koja je bar zavrsila potrebni fakultet? U redu, nije startala sa samog dna, netko joj je pruzio sansu, stalno se eto place kako obrazovanim ljudima se ne pruzaju sanse, ali bar je ulozila svoje vrijeme i trud u obrazovanje, pa jel logicnije onda da se to nagradi, nego da je upala neka da ne kazem s ceste?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.