Marić: Nisam ja tražio pomoć od države, nego klub, a novac sam proslijedio u humanitarne svrhe

Najbolji igrač hrvatskog prvoligaša Osijeka ove sezone, Mirko Marić (24), oglasio se nakon “optužbi” da su igrači kluba s Drave tražili pomoć od države.

Javnost nas je napala, a nije se znala prava istina. Pa mi igrači Osijeka uopće nismo tražili nikakvu državnu pomoć, rekao je Mirko Marić za 24sata.hr.

Kad su objavljenje brojke i podaci o tome tko je tražio državnu pomoć, među imenima je bila jako puno igrača Osijeka. Među ostalim i kapetana kluba s Drave Mile Škorića, Marića, ali i nekih drugih. Oni su od države za ožujak dobili 3.250 kuna, ali taj novac je za njih zatražio klub, a ne oni sami.

Nisam imao pojma o čemu se radi. Kad je na račun sjeo taj novac, pitao sam što je to. Pa su mi iz kluba objasnili da je to državna pomoć. To ja nisam tražio, a nije ni Mile Škorić. Pa on uvijek podržava sve humanitarne akcije i ne želi da se o tome piše, a sad je ispalo da smo mi tražili pomoć od države i zbog toga su nas počeli prozivati, kaže Marić.

Mi nemamo svoje knjigovođe, pa je u naše ime pomoć od države tražio klupski knjigovođa. Dakle, nitko od nas nije imao ništa s tim. Dan-dva nakon što mi je novac sjeo na račun, proslijedio sam ga u humanitarne svrhe. Žao mi je što je sve ovako ispalo. Da se pričalo o nama da smo tražili i uzeli taj novac, a to nije istina, kazao je Gruđanin.

Marićevu obitelj i prijatelje je sve ovo jako pogodilo.

Ja sam nekako lakše prešao preko svih tih osuda, znam da ništa krivo nisam napravio, ali obitelji, prijateljima i ljudima oko mene je baš teško. Svi znaju da nisam takav i razumijem da im je ovo teško palo, rekao je za kraj napadač Osijeka.

Podsjetimo, igrači Osijeka su potpisali smanjenja plaća od 50 posto čim je to predložilo vodstvo kluba.

Marić je trenutno najbolji strijelac lige sa 17 pogodaka. Inače, ovaj nogometaš karijeru je započeo u Širokom Brijegu, a onda se pridružio zagrebačkom Dinamu, gdje se nije uspio nametnuti. Preko posudbe u Lokomotivi i kratkog izleta u mađarski Videoton, Mariću se konačno “otvorilo” hrvatskom prvoligašu koji postaje sve kvalitetnija nogometna sredina.

Mi i Borussia M’gladbach smo prvi u Europi postigli dogovor s igračima oko smanjenja plaća, rekao je u subotu predsjednik Osijeka Ivan Meštrović.

On je također i komentirao kako njegov klub s Drave u hrvatski proračun uplati stostruko veći novac nego što ga je dobio od države u ovoj situaciji.

Brojni sportaši u Hrvatskoj zatražili poticaje, među njima i nekadašnji igrač Širokog

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.