Čestitke vatrogascima u povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uputila je i video-čestitku svim vatrogascima u povodu njihova dana, blagdana svetog Florijana (4. svibnja) zaštitnika vatrogasaca.

Svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Županije Zapadnohercegovačke u povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca čestitamo njihov dan i upućujemo im iskrene čestitke.

Zahvaljujemo našim vatrogascima na njihovoj nesebičnoj požrtvovanosti u spašavanju ljudi i materijalnih dobara, obavljajući ovu nadasve humanu i odgovornu zadaću. Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i izvan naše Županije, a posebice onima koji su nam pružali i pružaju pomoć kad nam je najpotrebnija, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

U povodu Dana vatrogasaca ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović sa suradnicima će prirediti svečani prijam za zapovjednike javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija, oko 250. n. e., – rijeka Enns, oko 304.), kršćanski je svetac i mučenik. Slavi se kao zaštitnik Poljske i Linza u Austriji. Zaštitnik je vatrogasaca i drugi svetac zaštitnik zagrebačke nadbiskupije. U kršćanskoj ikonografiji je prikazan kao stariji rimski vojnik, omotan plaštem, svezan uz mlinski kamen, kako vjedrom gasi požar kuće.

Čestitkom se obratio Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe-jedinice Grada Mostara.

Svim vatrogascima, koji 4. svibanj slave kao dan vatrogasaca, upućujem čestitke i želje da ih sv. Florijan čuva, prati i vodi u ovom odgovornom, zahtjevnom i nadasve humanom poslu.

U mjesecu svibnju, koji se na poseban način obilježava kao mjesec zaštite od požara, želim se još jednom zahvaliti, čestitati i odati priznanje svim vatrogascima koji ovu profesiju obnašaju požrtvovano i profesionalno, često dovodeći u opasnost svoje zdravlje i život, čineći sve nas ponosnima što smo dio vatrogasne zajednice, rekao je Jurić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.