Mamićeva odvjetnica: Ako se dokaže korumpiranost sudaca, presuda je nevaljana – Jabuka.tv

Mamićeva odvjetnica: Ako se dokaže korumpiranost sudaca, presuda je nevaljana

Lidija Horvat je ​bivša kandidatkinja za Vrhovni sud Republike Hrvatske i nova odvjetnica Zdravka Mamića. Njezin prvi potez je bio da je podnijela Državnom sudbenom vijeću zahtjev za sudjelovanjem u pokretanju stegovnom postupka za suce.

Podnijeli smo zahtjev za sudjelovanjem u postupku. Smatramo da imamo pravni interes i to dosta jak. Načelo pravnog interesa nalaže pravo na sudjelovanje u postupku svakoj osobi koja ima neko svoje subjektivno pravo, koje je opravdano prihvatljivo, konkretno i u području prava. Nama je to jako važno zbog postupka pred Ustavnim sudom, rekla je Horvat za RTL.

To uključuje i uvid u isprave koje su u spisu, a i sudjelovanje u postupku. Znači da bismo imali uvid u očitovanja sudaca, tijek stegovnog postupka i u odluku. To je sve jako važno za korištenje tijekom dokazivanja povrede ljudskim prava, i pred Ustavnim sudom i europskim sudom, dodala je Horvat.

Smatra kako je sporost USKOK-a neprihvatljiva s obzirom na snažnu poruku koja se time šalje, s obzirom na jačinu dokaza koja je priložena u spis, koja nije priložena samo sada, nego još 8. listopada 2020. godine.

Mamić: S Antom Kvesićem sam se susreo u Širokom Brijegu, od mene je dobio preko 55.000 eura

Smatram da su tu trebale biti provedene žurne radnje, koje očigledno nisu do sada, rekla je Horvat, prenosi Slobodna Dalmacija.

Odvjetnica kaže kako je teško govoriti o razlozima zašto je bivši čelnik Dinama tek sada sa svim izašao u javnost.

Ono što je jako važno je da presuda koja ima takve manjkavosti, takve grube povrede, ne može opstati. Ako se dokaže zaista ova korumpiranost, ove u najmanju ruku pristrane odluke i radnje sudaca, takva presuda ima tako jaku nevaljanu podlogu da ona ne može u ime Republike Hrvatske ostati na snazi, izjavila je nova odvjetnica Zdravka Mamića.

Mamić: Te suce sam častio “šakom i kapom”, ako budem morao u zatvor, kaznu ću služiti u BiH

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Haha, presuda je nevaljana zato sto je optuzeni sam priznao da je davao mito sucima da prikrije svoj kriminal?! Kakav cirkus od ovih pokusaja od drzava.

 • Sigurno. A sta je sa onim tko im je davao mito. Jos ce biti pomilovan. Sramota. A i mediji sta mu daju prostor. Tog lopova treba u zatvor na 20 godina. Da vise nitko ne pokusa nesto slicno.

 • Ti klipane iznad: Mamić može biti kriv samo za podmićivanje sudaca, a ne za ono za što su ga osudili ovi smrdljivci, koji nemaju veze s pravpm, pravdom, čašću, moralom, istinom… Te razbojnike država bi trebala odmah suspendirati i pokrenuti sudski proces protiv njih. Nažalos, vladajući su s njima uvezani. To su sijamski blizanci.
  A ono za što je Mamić optužen i osuđen, ne bi prošlo ni na jednom sudu u normalnim demokratskim državama. Žalosno je reći, sali Hrvatska na spada u takve države. Njezina je vlast jednako korumpirana kao i ovi nečasni suci.

  • Ti klipane iznad, Mamic je SAM priznao na koji je nacin sklopio sa primjerice Modricem ugovor (podsjetit cu te na cinjenicu da je Modric vec u Spanjolskoj osudjen za UTAJU POREZA, dakle nije napravio nista sta nije radio prije i poslije toga, dokazano), na koji kasnije nije platio porez, za sto je bio DUZAN. Sta tebi tu nije jasno? Ajde pajdo napravi ti sa mnom sada ugovor o nekom posredovanju, vazeci pred zakonom ako je sve u redu, i hajmo ne platiti na njega visemilijunski porez pa cemo vidjeti sta kaze pravo o tome. Jesmo li u prekrsaju ili nam ”smrdljivci” smjestaju? Znaci to je samo vrh ledene sante sta se radilo u Dinamu i na koji su se nacin izvlacile pare, ostecivao klub, grad i drzava, ali ti klipan i dalje cuvas Mamicu ledja jer, zasto, dao ti u prolazu sto maraka?

   • A ti klipane iznad imas na internetu izjave Mate Matica sa Studia 4 i Kresimira Olujica sa Rtl-a. Ali si samo klipan i vjerujes svemu sto procitas na 24h

 • Njegove čistačice imaju preko 8 tisuća kuna,treba mu dat državu da vlada,a ne da ga korumpirani suci šalju u zatvor,sve to rade oni koji nevolje ni dinamo ni HRdrzavu,žalosno do bola

  • Kako ste vi meni simpaticni sa ovim ”razmisljanjem”. Ja da pokradem stotine milijuna kuna ne bi sekunde se mislio da podijelim milijun dva da ostali sute i budu zadovoljni, samo da ne ukazuju na moj kriminal. Ali je li to brise cinjenicu da sam ja prije toga klepio stotine milijuna kuna koje mi ne pripadaju? Smijesni ste vi koje ovaj demagog kupi za porciju cevapa i propovjed iz Medjugorja, moralne nistarije. I jos vas ubijedi da mu neko smjesta haha, a Isusa ti Boga, je, ne vole ga kumunisti, udbasi, mrzitelji dinama i svega rvackog.

 • Nebi prošlo ni na jednom sudu presuda koju je potvrdio i Ustavni sud Hrvatske.Pa jel ti znaš što je Ustavni sud ? O Bože koji si ti moron.Ajde ti reci jedan argument zašto nebi presuda prošla,osim što si slušao monolog svog idola.Jel ti znaš uopće zašto je njemu presuđeno? A uostalom da nije svjestan krivice i što ga čeka nebi zasigurno častio i podmićivao te sudce.Ovaj kazna je za manji iznos,sad je u tijeku proces za drugo djelo 200 miliona kuna izvlačenja i kazna će biti još veća ako bude osuđen.Kad pričaš o vlasti Hrvatske,već dugi niz godina tu vlada stranka čiji je član baš taj Mamić.Na njihovim skupovima pjeva,sponzorira ih ,kao i bivšu predsjednicu iz te stranke.

  • Presuda nebi prošla jer ne postoji počinjenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Dinamo ne traži nikave pare. Jeli to tako teško za razumit?

   • Haha nemoj se ljutit ti iznad ali se praviš slijep kod svojih očiju.Osim toga ovaj čovjek je kao i svaki krimimalac spreman na sve..razvalit obitelj,mjenjat države,podmićivat,ubijat,cmizdrit pred onima za koje zna da mrze njegovu sada vec drugu domovinu HR..da bi im se ulizivao,ako treba i na Dedinje ce preselit i pevat Bože pravde.Pa nije od juče oma da kriminal nema granica.
    Kad ga pogledate svakom normalnom čovjeku je sve jasno.

 • Kaže ovaj citiram.” Njegove čistačice imaju 8 tisuća kuna ha ha ha ha nisam znao da je to njegov privatni klub,korumpirani sudci koji ne vole Dinamo i Hrvatsku ga osudili ha ha ha ha ha ha,Pitao sam se koje to”ovce”vjeruju u sve njegove nebuloze koje priča po konferencijama i vidim ima vune dobro po Hercegovini.

 • Za anonimno13,53, Mamić nas bar malo nasmije .
  Nije jedna stranka pohlepna svi koji novac i moć vole su isti .
  Ima ih punoo gori od njega a fini se ,samo sebi čine i vide.

 • Ovo sto mu odvjetnica govori je istinita mogucnost . Pitajte bilo kojeg boljeg pravnika ako ga znate. Sto ce od toga biti, tko zna? Ali u svijetu je moguce da ako pravosudni proces nije bio cist, suđenje se poništava.

  “Oštećeni “ Dinamo nikad bogatiji. I ne trazi nikakve pare
  “ Uništeni” nogomet zahvaljujući Dinamu nikad bolje nije stajao.
  Ovi sto slave presudu vecinom boli briga za suce, i za Mamiceva prava jer su bili protiv njega i prije nedjela i nadaju se da ce Dinamo pasti s njim.
  Nada se najvise nesposobna uprava nesposobnog Hajduka , kojemu je Sanader kupio zadnju titulu da ne kmeče.

  Netko spominje gore porez. Pa svugdje su blage kazne za porez, Modric, Ronaldo, Messi, Mourinho i tko sve jos, krivi su bili dobili kaznu ali su nastavili dalje sa zivotom i igraju. Ali ovdje je u interesu da ga se makne, i on je cinio sve da ga se ne makne. Mozda bi u drugoj drzavi dobio neku blazu kaznu, vratio novac i nastavio.

  Ne branim ga ali svakom građaninu mora biti zagarantirano pravedno suđenje! I vama i Mamiću. Ako je kriv i bude oslobođen krivite ove suce . A ako nije zasluzio ovoliku kaznu a dobio je,mislite onda kakav je taj sustav.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.