Mamić može u zatvor i u BiH

Zdravko Mamić ne može izbjeći zatvorsku kaznu i ukoliko mu ona bude pravomoćno izrečena u Hrvatskoj, on će je odslužiti u Bosni i Hercegovini, ako Zagreb to zatraži temeljem postojećega međudržavnoga sporazuma, izjavio je u Sarajevu ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkoga Županijskoga suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Komentirajući novinarima slučaj Mamić, odnosno činjenicu da je on otišao u BiH uoči izricanja presude na sudu u Osijeku, Mektić je novinarima kazao kako je zakon jasan i predviđa da Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj ukoliko ima bosanskohercegovačko državljanstvo.

To je slučaj i s osobama iz BiH s državljanstvima drugih zemalja koji su pobjegli u pokušaju da izbjegnu izdržavanje kazne, podsjetio je Mektić.

Mamić: Borbu ću dosad neviđenim oružjem voditi iz BiH

Kazao je kako to ipak nije zapreka da Mamić završi iza rešetaka bude li pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu.

Podsjetio je kako Hrvatskoj stoji na raspolaganju mogućnost da od BiH zatraži prihvaćanje i provedbu svoje sudske presude kako se to već zbivalo u prošlosti, primjerice u slučaju Branimira Glavaša.

U takvim situacijama nadležan je Sud BiH koji formalno razmatra presudu izrečenu u drugoj državi i izdaje nalog za njezinu provedbu.

Bosanskohercegovački sud do sada je u pravilu potvrđivao takve presude bez preinaka, iako mu teoretski na raspolaganju stoji i mogućnost smanjenja izrečene kazne.

Zdravku Mamiću šest i pol godina zatvora!

(Hina)

12 komentara

 • Pa gospon je počasni građanin Širokog,primite ga i ugostite ga dosta je čovik pomaga našem gradu.Jel tak ili sad nije!!!

  12
  2
 • Mamic je sposoban menadzer na cemu mu mnogi zavide. Lovu zna napraviti, ima je, trosi je i stvorila se velika ljubomora… Da je muljao vjerovatno je bilo i toga ali muljaju, kradu i drugi i nista, jer su podobni. Mamic je bar pomagao i druge tko mu se god obratio, barem se tako prica a ovi drugi klosari, podobni tajkuni ne daju nikome ni lipe ali su podobni i nitko ih ne dira… Pravna drzava mora funkcionirati ali za sve, ne selektivno po potrebi vladajucih mocnika…Ratnih profitera , lopova puna RH- ka ali ovi sr okomili samo na Mamica…

  6
  8
  • Štaa će jadnik. Svi se okomili na njega poštena. Najlakše je bit sposoban lopov. Idiote jedan znaš li da su pare koje je on ukrao i za koje je kupio Bentley-a mogle biti potrošene, ne daj bože, za liječenje tvog djeteta, tebe ili tvojih roditelja.

   5
   4
 • Ovo je ne viđena sramota,pored tolikih ratnih profitera ,udbaša i raznih kriminalaca ……a još počasni građanin Širokog Brijega.Toliki lopovi iz privatizacije šetaju slobodno u Hr i BiH-i ,pa nikom ništa.Samo da građani imaju malo veća primanja bilo bi i zabavno…Mogli bi sa Sicilije dolaziti na”tečaj” i eto “love”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.