Luis Vuitton predstavio najskuplji dizajnerski pametni sat

Ponekad nam se čini kako je postala stvar prestiža za različite tvrtke da naprave i na tržište izbace pametni sat. Od tvrtki koje proizvode sportsku opremu pa sve do tradicionalnih proizvođača satova.

Posljednji u nizu koji se pridružio klubu proizvođača pametnih satova je poznati modni dizajner Louis Vuitton.

Ova francuska modna kuća iznenadila je sve kada je predstavila Tambour Horizon, pametni sat koji u sebi sadrži svu potrebnu tehnologiju koju kupci mogu očekivati od pametnog sata, ali zapakiranu u dizajnersko kućište koje je karakteristično Luis Vuitton.

Za razliku od drugih satova, Tambour Horizon ima promjer od samo 42 milimetra što ga čini najmanjim od svih luksuznih pametnih satova. Također, to je jedini pametni sat koji radi i u Kini.

U Louis Vuittonu su na pametnom satu radili posljednje dvije godine u suradnji s Googleom i Qualcommom kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti ponajprije luksuzni sat predivnog dizajna.

Iako ga pokreće Android operativni sustav, on je u potpunosti prilagođen Louis Vuitton stilu pa tako ima ugrađene neke mogućnosti koje su karakteristične upravo za ovu francusku modnu kuću.

“Ne znamo u kjoem smjeru će ići industrija povezanih predmeta. Ali znamo da će biti popularna. Moramo predvidjeti što će se dogoditi, a to možemo napraviti na dva načina – ili sjediti na marginama i promatrati ili uskočiti i biti glavni”, istaknuo je prilikom predstavljanja pametnog sata izvršni direktor Louis Vuittona, Michel Burke.

Uz cijenu od oko 2500 dolara (16500 kuna) Tambour Horizon najskuplji je luksuzni pametni sat na tržištu.

No, čini se kako Louis Vuitton ozbiljno razmišlja o uvođenju tehnologije u svoje proizvode. Iako nisu precizirali što će od tehnologije koristiti u svojim budućim proizvodima, nagađa se kako bi u budućnosti pametni sat mogao biti povezan s pametnom prtljagom kako bi korisnici mogli uvijek znati gdje je, prenosi Zimo.co.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.