Lopifit: Električni bicikl na trčanje

Koliko god djelovao bizarno, bicikl-ergometar postiže prilično veliki uspjeh na tržištu. Unatoč propaloj kampanji na Kickstarteru i podsmjehivanju od strane medija i javnosti, nizozemski električni bicikl Lopifit stigao je do tržišta u SAD-u i Australiji te se, prema tvrdnji čelnika istoimene kompanije, odlično prodaje. Štoviše, potražnja i predbilježbe tako su velike da tvrtka ima velikih problema s proizvodnjom i isporukom kako bi zadovoljila sve narudžbe, prenosi Vidi.hr.

Ono što ćete prvo primijetiti na ovom neobičnom prometalu je široka ergometar traka za trčanje, koja od korisnika traži da tijekom vožnje hoda ili trči, čime pomaže u radu električnom motoru koji se zapravo neće ni pokrenuti ako je vozač neaktivan, kao što možete vidjeti u ovom videu.


Prema riječima inovatora Bruina Bergmeestera, ovo je kombinacija skutera, električnoga bicikla i trkaćega ergometra, a ideja za njegovu izradu mu je došla u fitness dvorani gdje je trčao na ergometru i pomislio kako bi bilo idealno kada bi svoju omiljenu tjelovježbu mogao izvoditi na otvorenom i pružiti joj mobilnost.

Nakon izrade prototipa i pokretanja kampanje na Kickstarteru, Bergmeester se razočarao jer nije uspio skupiti ni 10 posto od traženoga iznosa za pokretanje proizvodnje, no pronašao je investitore u SAD-u i Australiji koji su zaključili da je upravo Lopifit ono što nedostaje u svijetu fitnessa i električnih vozila pa je pokrenuta proizvodnja koja sada bilježi prilično velike uspjehe.

Prema tvrdnji proizvođača, Lopifit – ovisno o terenu na kojem se nalazi – može voziti brzinom između 6 i 27 km/h, a jedno punjenje baterija omogućuje mu domet između 50 i 120 km, što – dakako – ovisi o aktivnosti korisnika. Kada se spuštate nizbrdo, traka za trčanje prebaci se u prazni hod, što znači da u tom slučaju ne trebate sprintati da biste se mogli voziti. Cijena Lopifita iznosi 2.495 dolara, a Nizozemci žele da njihov “walking bike” koristi što više ljudi jer doprinosi zdravlju korisnika i čistoći okoliša.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: