Vozačka dozvola iz BiH od 2017. vrijedit će i u Njemačkoj

Brojne građane BiH pozitivno je iznenadila vijest da ubuduće neće morati polagati vozački ispit u Njemačkoj. Prema navodima agencija, svi koji rade i žive u Njemačkoj, u koju su otišli iz BiH, od sljedeće (2017.) godine neće morati polagati vozački ispit u toj zemlji kao što je dosad bila praksa, a na kojoj su gubili više tisuća maraka.

Velike uštede

Vozačka dozvola iz BiH bit će priznata za sve kategorije, osim za poljoprivredne strojeve. Prema nekim izračunima, svaki građanin uštedjet će blizu dvije tisuće KM, zahvaljujući bh. vozačkoj dozvoli. Odluka se, prema pisanju Tanjuga, odnosi na sve one koji imaju prebivalište u Njemačkoj dulje od šest mjeseci, prenosi Večernji.ba.

Osim BiH, države koje su omogućile izravnu zamjenu dozvola su i Francuska, Mađarska, Bugarska, Rumunjska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Češka, Poljska, Slovačka, Cipar i Turska. S druge strane, sporazum je potpisan i sa Švicarskom, Španjolskom, Italijom, Makedonijom i Albanijom.

Na internetskoj Facebook stranici “Nova budućnost u Njemačkoj” potvrdili su ovu objavu, ali su demantirali pisanja pojedinih medija i to objavom iz Veleposlanstva Republike Srbije, koja se odnosi i na druge zemlje.

– Sredstva javnoga informiranja su dijelom točno prenijela izjave. Ispravno je preneseno da se potpisivanje sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola očekuje početkom 2017. godine, ali nije točno da će se to dogoditi prvim danom iduće godine. Zajednička izjava stupit će na snagu u trenutku potpisivanja, a ono se sigurno neće dogoditi 1. siječnja 2017. godine, stoji u potpisu Veleposlanstva.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • Vozačka ne vrijedi u Hrvatskoj ako se nije što ptomjenilo.
    A tek diplome sve a najviše srednje medicinske odkad ih komora medicinskih sestara u Hr ima nadležnost je skoro nemoguće završiti .To je neko namjerno oduglovačenje., traže da sa sss stažiraju u Hrvatskoj iako su završili školu staž i položili stručni ispit i u Bih.Predaš papire i ne vrijedi sve iznova moraš u Hrvatskoj Znači ne priznaju te ni ko Hrvata ni školu ni stručni ispit a priznaju u Eu.
    pa se pitam jesu li te medicinske sestre u Udruzi medicinskih sestara sa svojim srednjim obrazovanjem uopće kompetentne za ovakav administrativni rad kojim ljude sprečavaju da se zaposle .
    umjesto da rješe u najkraćen roku što treba jer je odsta

  • KAKO DOĐE VRIJEME DA TKZ POLITIČARI OTVARAJU SEBI MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA U INOZEMSTVU JER STATISTIKA KAŽE DA SU NAJBOGATIJI IZ RATA IZIŠLI VOZACI RAZMIŠLJAJU DA BI MOGLO DOĆI I U EUROPI DO NAŠE PRIVATIZACIJE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.