Zaplijenjena najveća količina heroina u BiH ove godine

U Sanskom Mostu u petak je zaplijenjen 1,1 kilogram heroina, oko 60.000 KM u raznim nominalnim , tri automobila, a dvije osobe su uhićene.

Riječ je o najvećoj zapljeni heroina u BiH u ovoj godini i jednoj od najvećih policijskih akcija u posljednjih pet godina provedenih na području Unsko-sanske županije, rekao je županijski ministar unutarnjih poslova Ervin Bibanović.

Heroin, procijenjene tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, bio je spreman za uličnu preprodaju i distribuciju, prenosi portal Klix.ba.

Policija je zaplijenila i oko 60.000 KM u eurima, kunama, srpskim dinarima, švedskim krunama i američkim dolarima. Pretpostavlja se da je novac stečen izvršenjem kaznenih djela, rečeno je na konferenciji za novinare organiziranoj u županijskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Zaplijenjeno je i 28 mobilnih telefona koji su služili za komunikaciju u vrijeme preprodaje narkotičkih sredstava, a oduzeta su i tri automobila i jedan motocikl.

Uhićeni su muškarac B. M. (35) i osoba inicijala B. S. (33), koji su od ranije poznati policiji. Oni su sa područja općine Sanski Mosti, a prema podacima MUP-a Unsko-sanske županije – “imaju vezu s Banjom Lukom”.

Na konferenciji je istaknuto da je riječ o akcija “Sana 2” koja je plod višemjesečnoga praćenja pojedinih osoba i njihovih aktivnosti.

“Momci iz Odjela kriminalističke policije posljednjih nekoliko tjedana spavali su u napuštenim kućama i ležali u kanalima da bi se akcija realizirala”, rekao je zapovjednik Treće Policijske uprave Sanski Most Munir Talić.

“Prema našim informacijama, ovo je jedna od najvećih policijskih akcija koje smo realizirali u proteklih pet godina, čak možda i više, na prostoru Unsko-sanske županije, što je pokazatelj da smo odlučni i spremni da se uhvatimo u koštac s najsloženijim policijskim akcijama”, rekao je Bibanović.

Iz županijskoga MUP-a poručuju da istraga u ovom predmetu još nije gotova te da je ova akcija početak nečega što bi moglo dati mnogo veće rezultate i dovesti do uhićenja brojnih drugih osoba.

Predstavnici policije najavili su da će sa sličnim aktivnostima nastaviti i u sljedećem razdoblju te su pozvali građane da im se obrate ako imaju bilo kakvu informaciju o kriminalnim aktivnostima, uz poruku da će im pružiti maksimalnu zaštitu za sve dobivene informacije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: