Ljubuški umirovljenici završili dvomjesečni tečaj informatike

Završen je dvomjesečni besplatan tečaj informatike za umirovljenike u Ljubuškom. Tečaj se održavao Knjižnici Ljubuški, a vodila ga je profesorica informatike Matea Markić.

Polaznici su uz ljubušku profesoricu informatike imali priliku naučiti sljedeće:

1. Početak rada s računalima. Polaznici su stekli znanja o osnovnoj građi računala (strojnoj i programskoj opremi), upoznali osnovne pojmove u informatici i osposobljavali se za pravilno korištenje osnovne strojne opreme. Prvi koraci u radu na računalu: uključivanje računala, miš, tipkovnica.

2. Početak rada u operacijskom sustavu – izbornik Start, radna površina, programska traka, rad s prozorima, izbornici, što učiniti ako se aplikacija zamrzne, pravilno gašenje računala.

3. Polaznici su se upoznali sa stvaranjem datoteka, brisanjem i vraćanjem, rad s mapama i podmapama.

4. Polaznici su se upoznali s osnovnim mogućnostima programa Microsoft Excel.

5. Polaznici stječu osnovne vještine oblikovanja teksta i upoznaju tehnike uređenja dokumenta.

6. Upoznavanje s web preglednicima i web pretraživanjem. Polaznici se upoznaju s mogućom zlouporabom informacija na Internetu putem računalnih mreža i drugim opasnostima koje donosi Internet.

7. Polaznici izrađuju e-mail adrese; slanje e-mail-a s privicima na niz adresa.

U ponedjeljak je održan posljednji susret prvoga ciklusa besplatnog tečaja informatike za
umirovljenike, po okončanju kojega su polaznicima dodijeljeni Certifikati o uspješno završenom tečaju. Iste su dodijelili Ivan Bebek, ravnatelj JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški i prof. Matea Markić.

Ovom prigodom, uz zahvalu prof. Matei Markić na stručnom vođenju tečaja, organizatori su nagovijestili da će novi ciklus tečaja informatike za umirovljenike, kao ujedno i za mlađe dobne skupine, započeti iznova u rujnu 2018. godine.

Uzgred bismo istaknuli sljedeće: kako bismo išli ukorak s vremenom, a nadasve sa željom da žiteljima Općine Ljubuški približimo Knjižnicu Ljubuški te brojna raznovrsna bogata kulturna događanja u Općini, u organizaciji knjižnice, uz već kreiranu Facebook stranicu “Knjižnica Ljubuški” koja daje uvid u sva aktualna događanja, novosti, najave i sve druge zanimljive informacije glede Knjižnice Ljubuški, u tijeku je dizajniranje web stranice Knjižnice Ljubuškipriopćili su iz Knjižnice Ljubuški.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.