Ljubuški: ”Medicinska” u sklopu Srednje strukovne škole Ruđer Bošković

Nakon što se vodstvo Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića na čelu s ravnateljem Ivanom Šaravanjom obratilo Općini Ljubuški kao osnivaču škole sa zahtjevom za davanje suglasnosti o uvođenju nove struke, odnosno zanimanja u ovu srednjoškolsku ustanovu, Općinsko vijeće je na svojoj ovogodišnjoj posljednjoj sjednici usvojilo rješenje o davanju suglasnosti te će tako učenici koji se budu upisivali u novu školsku godinu, 2015./2016., imati priliku upisati novo zanimanje.

Riječ je o vrlo traženom i popularnom zanimanju, medicinska sestra, odnosno medicinski tehničar.

Veliko zanimanje

Prema riječima ravnatelja Ivana Šaravanja, interes za ovo zanimanje je vladao i tijekom upisa učenika u prvi razred tekuće školske godine, a zbog činjenice da ga ova škola nije imala u svojoj ponudi, oni učenici koji su htjeli steći određeno znanje, po isto su morali otići u susjednu općinu, Grude, gdje je to zanimanje uvedeno.

”Uvodimo zanimanja koje traži tržište, osluškujemo njegove potrebe. Tako je bilo i kada smo prije uveli dva nova zanimanja, tehničar za mehatroniku te smjer kuhar/konobar. Za ta dva nova zanimanja interes je bio dosta velik kako prve godine, tako i iduće kada se vršio upis. Što se tiče novog smjera koji ćemo uvesti u novoj školskoj godini, interes je bilo također velik, učenici su se raspitivali može li se to kod nas upisati, tako da mislim da neće biti problem ispuniti potrebne uvjete, odnosno neće nedostajati kandidata”, kazao je Šaravanja, dodajući kako će oni prilikom upisa morati ispunjavati određene uvijete, baš kao i kod upisa u bilo koji drugi smjer.

Posebno opremljen kabinet

Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški će za ovu prigodu morati imati posebno opremljen kabinet, a s ljubuškim Domom zdravlja će se također ostvariti suradnja, kako bi njihovi djelatnici, odnosno više medicinske sestre i viši medicinski tehničari, predavali stručne predmete.

Za sve potrebno trebat će osigurati određena novčana sredstva. Do njih se najčešće, ističe Šaravanja, dolazi slanjem aplikacija određenim udrugama, a svojim dijelom sudjeluje i županijsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta.

(Dnevni list)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.