Ljubušak ima najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje i bijelo vino – Jabuka.tv

Ljubušak ima najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje i bijelo vino

Ljubuški maslinar i vinar Jure Sušac osvojio je vrijedne nagrade na 6. Međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Mediterana INTRADA 2020. te 17. Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana MASLINA 2020. koje su se održale 22. i 23. veljače u hotelu “Zagreb – Duilovo” u Splitu.

Iz Udruge vinogradara i vinara Ljubuški, čiji je Sušac član, navode kako je u sklopu manifestacije sudjelovalo preko 400 izlagača iz 15 različitih zemalja, a podrum Sušac osvojio je zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje te zlatnu medalju za bijelo vino Žilavka 2019. koja je ujedno proglašeno najbolje ocjenjenim bijelim vinom na ovoj manifestaciji.

Nagrada će sigurno doprinijeti promociji ljubuškog vinarstva i maslinarstva, budući da je ovo samo jedno u nizu priznanja koja potvrđuju kako s ljubuškog područja dolaze kvalitetna vina i maslinovo ulje, javlja Radio Ljubuški.

Podsjetimo, Sušac ima imanje u Cernu, na sjeveroistoku Ljubuškog.

Tako je kultivirao i kroz sustav kaskada kultivirao 2,5 hektara zemlje uzete u zakup na kojoj je posadio 7.500 loza, 130 maslina, 40 trešanja, povrće, a na imanju proizvodi ulje i vina koja već redovno bivaju prepoznata i nagrađivana u regiji.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.