Ljubić: Schmidt nije vratio ni djelić prava oduzetih Hrvatima

Ulazimo u novu paradigmu dogovaranja i pozitivniju fazu, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić, osvrćući se na nikad brže formirano Vijeće ministara BiH.

Upitan nada li se kompromisu po pitanju Izbornog zakona, te kako u tom pogledu vidi buduću ulogu ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića (NIP), Ljubić je za N1 kazao:

Ja uvijek u politici imam više povjerenja u stručnjake, menadžere i sportaše. Konakovića znamo kao čovjeka sa sportskim pedigreom, iz toga vuče zdrav i kolektivni pritup rješavanju problema i do sada se na taj način ponaša.

Slaže se da se Konaković do sada pokazao kao najistaknutiji član Vijeća ministara BiH, ali dodaje kako su dobre stvari kojima svjedočimo u Vijeću ministara BiH uglavnom zasluga predsjedateljice Borjane Krišto.

Kada je u pitanju nešto niža, federalna razina, gdje proces formiranja vlasti još traje, Ljubić sumnja da može doći do formiranja koncentracijske vlade u kojoj bi se našle i SDA i Osmorka.

Koalicija stranaka HNS-a i Osmorke ima dovoljno kapaciteta da predloži i da u Zastupničkom domu FBiH izglasa vladu, smatra Ljubić, iako, dodaje, ne smije tvrditi da će na kraju tako i biti.

Nije, kako je rekao, član HDZ-a, pa ne može tvrditi pouzdano, ali, ponavlja svoj stav da na stolu nisu pregovori HDZ-a i SDA o formiranju federalne vlade.

S druge strane, ponavlja kako Schmidtova odluka nije zakomplicirala formiranje vlasti u ovom entitetu, i dodaje kako Schmidt nije vratio ni dijelić prava Hrvatima koje su im oduzeli njegovi prethodnici.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Pa moj Ljubiću 30 godina si u igri,a nisi ništa uspio za narod,dok za sebe jesi i to debelo.Žali se Čoviću.Nisi se ništa na Saboru u Mostaru protivio.Poklopio vas Plenki i Čova.Svi se slažu,sve ok,poslje đžaba dobar ručak i papa.Samo ću za ljude koji ne znaju Vi čelnici iz svoje kuće,roda i plemena iz kojeg ste potekli niste za Blatska sela ni lopatu betona darovali.

  • I ove nametnute odluke na dan izbora Schmidta su igra i sve ovo sa osmorkom, formiranje vlasti na jedvite jade. Klub bosnjaka u Domu naroda koji kontrolira SDA itd. Sve su ovo opake igre a bojim se i klopke za hrvate za ubuduce. Da je Schmidt i EU htjeli nesto dobro uciniti za BiH i hrvate i jednakopravnost naroda onda su trebali poništiti izbor Zeljka Komsica kojeg su bosnjaci izabrali. To je poniženje za jedan narod to sto mu rade bosnjacki unitaristi, ekstremisti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.