Lego koristi šećernu trsku za izradu kockica

Lego je oduvijek bio korak ispred svih. Ma što korak, više koraka. Ta bezvremenska igračka, omiljena je kako među najmanjom djecom, malo starijom, a onda i među onima koji po godinama više nikako ne spadaju u tu kategoriju.

Ovaj veliki danski kreator uvijek nanovo oduševljava. Naime, Lego je pokrenuo svoju prvu održivu kolekciju Lego kockica napravljenih od šećerne trske.

Biljke za biljke, tako su u Lego kompaniji opisali svoje prve održive kockice. Kompanija je osmislila botaničke elemente kao što su drveće, lišće i grmlje proizvedene na biljnoj bazi iz šećerne trske.

Ovaj je potez samo prva faza Lego cilja da do 2030. godine u svojim osnovnim proizvodima, ali i ambalaži koristi samo održive materijale.

U izradi ove vrste kockica, Lego koristi plastični polietilen baziran na materijalu od šećerne trske, odnosno na etanolu. Potpredsjednik Lego Grupe za zaštitu okoliša, Tim Brooks izjavio je da polietilen na biljnoj bazi posjeduje ista svojstva kao i obični polietilen pa djeca i roditelji neće primjetiti razliku u izgledu i kvaliteti novih kockica.

U Lego grupi želimo pozitivno utjecati na svijet oko nas i radimo na tome da napravimo sjajne igračke za djecu koristeći održive materijale. Ovo je veliki prvi korak u našoj ambicioznoj predanosti da sve LEGO kockice izradimo od održivih materijala, rekao je Tim Brooks.

Inače, Lego Grupa se udružila s WWF-om kako bi podržala i izazvala potražnju za plastikom koja se proizvodi na održiv način, te se pridružila Savezu za bioplastične sirovine (BFA), inicijativi WWF-a, kako bi osigurala potpuno održivi izvor sirovina u industriji bioplastike.

Biljna plastika koja se koristi za izradu botaničkih Lego elemenata certificirana je od treće strane te slijedi globalne standarde za odgovorno proizvedenu šećernu trsku, piše Agroklub.

Kompaniju Lego osnovao je Ole Kirk Christiansen, stolar iz Billunda u Danskoj koji je 1932. godine počeo proizvoditi drvene igračke, a dvije godine kasnije, svojoj je kompaniji dao ime Lego. Inače, Lego je izvedenica iz danskih riječi Leg i Godt, što znači “lijepo se igraj”. Sve poslije je povijest.

U videu ispod pogledajte prvu LEGO kolekciju napravljenu od šećerne trske.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.