Legendarni košarkaš Širokog postao trener!

Bivši košarkaš Širokog Chester Mason postao je trener! Mason se vraća trenirati srednjoškolsku košarkašku momčad Srednje škole Charles F. Brush u gradu Lyndhurst u saveznoj državi Ohio za koju je i sam igrao.

U sezoni 2008./2009. i 2009./2010. igrao je za Široki, a tom relativno kratkom razdoblju okitio se s dva naslova MVP prvenstva BiH i MVP regionalne ABA lige, nakon čega je karijeru nastavio u Ventspilsu i Zadru. Od 2011. do 2014. promijenio je četiri kluba, a posljednji za koji je igrao je ruski Novosibirsk. Prije dolaska u Europu, igrao je za NBA momčad Cleveland Cavaliers te za sveučilišnu momčad Ohio.

Prije tri mjeseca Mason je nas svom Instagram profilu napisao: ”Kada osvojiš dva prvenstva i tri MVP naslova, oni te nikada neće zaboraviti. Volim sve navijače tamo i nadam se da ćemo se vidjeti uskoro.”

U srijedu u 15.00 sati, nakon što je na Twitter profilu portala Jabuka.tv vidio članak, Chester Mason nam je poslao mail: ”Recite navijačima i cijelom gradu Širokom Brijegu da sam svoje najbolje trenutke doživio dole i da ih sve volim puno! Sretno ekipi!”

”Nakon što sam završio sa košarkom, uvijek mi je bio san da se vratim,” rekao je Mason te dodaje ”Moj glavni pokretač nije samo košarka, već i želja da pomognem mladima i da utječem na njihov život,” prenosi sportski portal Clevelanda.

Mason je oduvijek razmišljao o treniranju, ali je želio čekati pravu priliku.

Volontirao je kao pomoćni trener na Garfield Heightsu 2014. i 2015. godine, a ”Bulldogsi” su tada stigli do državnog polufinala.

Odmah se zainteresirao za Brush jer je vidio priliku da napravi nešto posebno. ”Imaju zajednicu iza sebe. Ovdje mogu imati ozbiljan program. Imaju talente, ali se čini da oni odu drugdje. Ako talente zadržimo ovdje, upravo ovdje možemo biti jako uspješni.”

Osim košarkaških talenata u tom području, Mason je rekao da mu je posao privlačan i zbog akademskih standarda škole i administracije s kojom će raditi.

Što se igre tiče, cilj mu je rastrčati momčad i graditi dobar napad, ali jedan cilj mu je najvažniji: ”U središtu moje filozofije je to da djeca idu na fakultet.”

chet_ohio

Kad je kao srednjoškolac igrao za svoju momčad, Mason je ih je odveo do prvog regionalnog turnira u 40 godina.

U prvoj godini kao trener planira odmah početi s intenzivnim radom i ne gubiti vrijeme. Ovo doba godine naziva najvažnijim za razvoj tima. ”Ljeto je vrijeme kad postajemo bolji. Moramo trenirati, moramo ići u kampove, timske i individualne. Moramo postati bolji i pripremiti se za sezonu,” zaključio je Chester Mason.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.