Čak 150 biciklista sudjeluje u biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu

Oko 150 biciklista iz sedam zemalja sudjelovat će u nedjelju na Drugoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu pod nazivom ”Estrella Damm Hercegovina Classic 2015”.

Organizatori utrke su Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“ i Biciklistički klub Mostar. Riječ je o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara prolazit će i kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

Utrka okuplja profesionalne bicikliste, a želja je organizatora da postane tradicionalna, te da uđe u UCI kalendar utrka.

”Mostar i Hercegovina i ove godine su ucrtani na cestovnoj biciklističkoj karti Europe”, istaknuli su organizatori ovog događaja, koji su se zahvalili svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice Estrelli Damm, te tvrtkama Satelit – tbm HB Međugorje, Konzumu BiH i HT Eronetu.

Novi vizual utrke “Estrella Damm Hercegovina Classic”.Vidimo se! 😉

Posted by HercegovinaClassic on 12. svibnja 2015

Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH i novčani nagradni fond iznosi 2000 konvertibilnih maraka. U njoj će moći sudjelovati svi licencirani biciklisti, a s obzirom na više kategorija koje će sudjelovati, utrka će ima pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini, Mostaru.

U sklopu utrke, koja započinje u 12.00 sati, bit će upriličen i prigodni program, a u 13.00 sati za djecu do 12 godina organizirat će se revijalno natjecanje u svladavanju prepreka na biciklističkom poligonu. Za najuspješnije osigurane su prigodne nagrade.

Utrku su još podržali: Weider, Grafotisak Grude, Violeta, Turisticka agencija Fortuna,, Putovi Grude, Hercegovina Vino, Ladanušić Čistoča, Juventa, Cedevita, Corny, MD Print, Vision Trade d.o.o. Mostar te pokrovitelji: Sportski savez Grada Mostara, turističke zajednice HNŽ-a i ŽZH-a, Općina Posušje te Tržni centar Mepas Mall.

Službena voda utrke: je Radenska, a partneri utrke su: GumaM i Spark te BK Široki, BK Grude, HBK Drinovci, BK Ljubuški, MUP ŽZH, MUP HNŽ, HGSS i Športski plesni klub Erigo-D.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj utrke.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.