BiH: Bugarin u kamionu prevozio tri ilegalna imigranta iz Afganistana

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina su u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH 12. svibnja 2015. godine u 14.15 sati pronašli tri državljana Afganistana u teretnom motornom vozilu Scania, bugarskih nacionalnih oznaka, nakon što im se obratio vozač, državljanin Bugarske S. M. (1973.), koji je prethodno čuo pozive u pomoć iz priključnog vozila.

Pregledom vozila je utvrđeno da je teretni prostor blombiran od strane carinskih tijela Republike Bugarske i Republike Srbije. Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH su skinuli blombe i tijekom zajedničkog pregleda priključnog vozila pronađene su tri osobe koje su izjavile da dolaze iz Afganistana.

Vozač M. S. je u vozilu prevozio kožu iz Bugarske u Bosnu i Hercegovinu neznajući da se u vozilu nalaze ilegalni migranti. Vozilo je kontrolirano na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koji je naložio da se državljani Afganistana predaju Službi za poslove sa strancima BiH, vozača sasluša u svojstvu svjedoka, te dostave informacije Tužiteljstvu BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Granična policija BiH) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.