Ćosić uzvraća Mikuliću: Novac ćemo uplatiti studentima, a ne Studentskom domu!

Županija Zapadnohercegovačka krenula je s izradom novog modela subvencija studenata gdje će se novac za smještaj isplaćivati izravno studentima, a ne Studentskom domu kao što je to do sada bilo.

Prema riječima premijera ŽZH-a Zdenka Ćosića, dosadašnja praksa subvencioniranja smještaja za samo 178 studenata u Studentskom domu u Mostaru je nepravedna. Na ovakvo razmišljanje Ćosića su potaknule optužbe iz Studentskog doma u Mostaru, prema kojima im je ŽZH navodno dužan osam mjesečnih rata za subvencioniranje 178 studenata iz ove županije.

”Županija Zapadnohercegovačka ništa nije dužna Studentskom domu u Mostaru, naprotiv, Studentski dom čija se uprava žali i javno govori o nekakvim dugovima uživao je čak nepošteni privilegij kad je u pitanju raspodjela sredstava za subvencioniranje smještaja studenata iz naše županije” kaže Ćosić za Večernji list.

Dodaje kako u ovoj županiji ukupno ima 3.400 studenata na Sveučilištu u Mostaru, od čega njih 178 stanuje u Studentskom domu koji govori o dugovima.

”U protekle tri godine ova je županija uplatila 797.500 KM na ime subvencije za smještaj tih 178 studenata. Preostalih 3.212 studenata kojima također treba i krevet i užina nisu dobili ni jednu marku. Stoga se ja sada javno ispričavam, ne Studentskom domu u Mostaru, nego roditeljima ovih 3.212 studenata koji nisu ništa dobili. Također, želim naglasiti da Studentski dom u Mostaru koji je posljednje tri godine dobio skoro 800.000 KM to nije dobio zato što smo im mi nešto dužni, nego zato što smo imali razumijevanja i dobru volju u skladu s našim mogućnostima subvencionirati smještaj tih studenata” zaključio je Ćosić.

(Večernji list)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.