Ledo ugasio proizvodnju u Čitluku pa najavio milijunsku investiciju u susjednoj zemlji

Kompanija Ledo objavila je nedavno da od 1. prosinca 2023. gasi proizvodnju u BiH i da bez posla ostaju 52 radnika u Čitluku.

S druge strane, sada javljaju da ulažu veliki novac u svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj.

Ledova ulaganja u proizvodnju sladoleda u dvije godine će premašiti 10 milijuna eura, najavljeno je iz te tvrtke. Nova linija za sladoled vrijedna više od četiri milijuna eura bit će instalirana sljedeće godine u Zagrebu, čime će dvogodišnji investicijski ciklus u Ledu premašiti 10 miliona eura, kaže se u Ledovom priopćenju.

Linija na kojoj će se proizvoditi sladoled iz premium segmenta i drugi proizvodi ”potvrđena je i ovih je dana ugovorima”, kažu u Ledu. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura i ona je nastavak investicijskog ciklusa koji je počeo ove godine, piše BiznisInfo.ba.

Iz tvrtke Ledo za Jabuka.tv: Zatvaramo proizvodni pogon u Čitluku

Oko 5,6 milijuna eura već je investirano u Ledove proizvodne kapacitete, automatizaciju i dodatne sigurnosne mjere, uključujući i novu opremu za zamrzavanje sladoleda, prenijela je Hina.

Ledova investicija najavljena za 2024. odnosi se na pogon koji je dosad proizvodio tijesta. Kako bi se napravilo mjesta za još jednu liniju sladoleda, pogon tijesta preselit će se na drugu lokaciju unutar grupe, kažu u zagrebačkoj firmi.

Ledo plus najveći je hrvatski proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane, s više od tisućuu zaposlenih. U rujnu 2021. godine Ledo plus postao je dio britanskog Nomad Foodsa.

(www.jabuka.tv | Foto: Ledo.hr)

2 komentara

  • Ne znam što ste ga i otvarali ovde .Sva u Hrvatskoj,a vi da gonjate tamo amo pa sad eto dosta više vraćamo se…😂😂😂😂Tu ne nešto treće!!!

  • Kako sijali tako neka žanju odgovorini za sudbinu ovi 49 ljudi. Njim oduzeli a rasipaju i kite se njihovom zaslugom. Sve sto je radnik pridonio radio da bi oni plodove ubirali. Dno dna 👎👎👎

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.