Čelik izbačen iz Premijer lige

Rukometni klub Čelik iz Zenice, koji zbog prosvjeda nezadovoljnih igrača u subotu na svom terenu nije odigrao susret 8. kola Premijer lige BiH protiv Konjuha iz Živinica, očekivano je izbačen iz tog natjecanja te se u najviši rang bh. rukometa neće moći vratiti sljedeće tri godine.

Odluku o registraciji spomenute utakmice u korist Konjuha službenim rezultatom 10:0, zatim da se zeničkom klubu oduzima i jedan bod te izriče novčana kaznu u iznosu od 1.000 KM, donio je voditelj natjecanja Zdenko Alpeza.

Čelik novčanu kaznu mora platiti u roku od četiri dana, dok se, u roku od osam dana, ima pravo žaliti na ovu odluku drugostupanjskom tijelu – Natjecateljskom povjerenstvu Rukometnog saveza BiH.

Temeljem odredbi čl.90 Propozicija natjecanja RK Čelik se isključuje iz daljnjeg natjecanja Premijer lige; ostvareni rezultati RK Čelik iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a RK Čelik se ne može vratiti u najviši rang natjecanja RS BiH u razdoblju od najmanje tri godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema RS BiH, piše u obrazloženju ove odluke, koja je obznanjena u službenom biltenu.

Odluka o isključenju uslijedila je zbog činjenice da zenički klub, također zbog prosvjeda svojih igrača, nije odigrao ni domaći susret 6. kola protiv dobojske Sloge pa je i spomenuta utakmica registrirana službenim rezultatom za Slogu, a Čeliku je i tada izrečena kazna u iznosu od 1.000 KM te mu je oduzet jedan bod.

Međutim, zenički klub je u prvih osam kola ubilježio šest uvjerljivih poraza te dva poraza službenim rezultatom. Čelik se, nakon pet godina, proteklog ljeta vratio u Premijer ligu BiH, ali je izostanak očekivane podrške od strane lokalne samouprave, ali i nemogućnost da se osiguraju sponzori za nastup, za rezultat imalo ovakav ishod.

Ovakav se ishod dao naslutiti već pred start sezone, kada je dobojski trener Ljubomir Miki Filipović, koji je predvodio momčad s klupe na putu povratka u elitni razred bh. rukometa, odlučio napustiti klub zbog problema u funkcioniranju kluba.

(Fena | Foto: RK Čelik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.