Lažna konobarica obmanula više vlasnika banjalučkih kafića

Djevojka, koja se predstavlja kao Dijana iz Trebinja, prevarila je vlasnike više banjalučkih kafića, kojima se javljala na njihove oglase za posao, te tražila novac prije zaposlenja, da bi joj se, nakon toga, gubio svaki trag.

Ugostitelje vara tako što ih nazove, pa im se “povjeri” kako joj je posao prijeko potreban, ali da nema novca da dođe iz Hercegovine do grada na Vrbasu, koji su joj oni, i poslali.

“Ponudu za posao konobarice nedavno sam ‘dao’ u novine, i javila mi se ta cura, predstavivši se kao Dijana. Kaže, treba joj radno mjesto, iz siromašne je obitelji, a u Trebinju, gdje živi, posao nije mogla naći. Ja vama ne mogu opisati koliko je ona bila uvjerljiva. Prosto da čovjek ‘zaplače’ nad njenom sudbinom”, povjerio nam se vlasnik jednog kafića u banjalučkom naselju Borik, koji je želio ostati anoniman, jer, kaže, ne želi da postane predmet šale među poznanicima.

Da radnicu ipak nije našao, shvatio je nekoliko dana kasnije, kada mu se ova prevarantica nije javljala na pozive, niti se pojavila u Banja Luci.

Saznao je, naime, da je “Dijana” na isti način vjerovatno došla do nekoliko stotina KM, ako ne i više.
“Sjedim nekidan u kafani i pričam što mi se dogodilo. Mislio sam prešutjeti, ali, podijelim to s prijateljima. I kaže mi jedan od njih, također ugostitelj, da je i njega, cura koja se predstavlja kao Dijana, prevarila na isti način”, ističe vlasnik banjalučkog kafića.

Policiji, kaže, misterioznu Dijanu nije prijavljivao, jer, pojašnjava, nema namjeru da gubi vrijeme. Ovu djevojku vjerovatno neće stići kazna, jer prevaranticu nisu prijavili ni ostali banjalučki ugostitelji.

“Nije bilo prijava ove vrste”, potvrdio je Igor Šukalo, glasnogovornik CJB Banja Luka.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.