Kupuje se prostor za smještaj SIPA-e i OSA-e u Mostaru

Vijeće ministara BiH planira potrošiti osam milijuna KM za stalni smještaj institucija BiH u Mostaru.

Prvobitni iznos od pet milijuna KM na nedavnoj sjednici povećan je za još tri milijuna – neutrošena dva milijuna iz proračuna Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i milijun koji se očekuje od isplate ruskoga klirinškoga duga.

Neslužbeno, kupuje se smještaj za regionalne centre SIPA i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), koje su tamo sada podstanari, ali još nije jasno da li će agencije biti smještene u istoj zgradi, ili u dvije.

Objavljen javni poziv

Služba za zajedničke poslove institucija BiH već je objavila javni poziv za podnošenje ponuda za kupovinu objekta koji mora biti izvan središnje gradske zone, ali ne udaljen više od tri kilometra od središta grada, blizu javnoga prijevoza, javlja Euroblic.

Zahtijevana površina je od 1.300 do 1.500 metara četvornih, vanjski parking prostor s minimalno 40 mjesta, a do objekta mora biti omogućen i pješački pristup.

Zgrada mora biti zaštićena ogradom te mora imati minimalno dvije server prostorije, klimatizirane neovisnim sustavom. Prema nekim proračunima, kupovinom novoga objekta godišnje bi se uštedilo oko 440.000 KM na zakupu prostora.

Čekaju posljednji dan

Direktor Službe za zajedničke poslove BiH Siniša Perković kaže da se još ne zna tko je sve ponudio zgrade za kupovinu.

”Dosadašnja je praksa da se ponuđači na natječaj javljaju posljednjega dana”, kaže za EuroBlic Perković.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: