Skype prevoditelj u stvarnom vremenu od sada dostupan za sve pozive

Skype funkcija prijevod u stvarnom vremenu više nije ograničena samo na Skype-to-Skype razgovore. Servis je sada omogućen i za pozive s mobilnih i fiksnih telefona, a da bi mogli koristiti servis, korisnici će morati imati najnoviju betu Skypea i biti dijelom Windows Insider Programa.

Kada korisnik želi prevesti poziv, može uključiti “translate” tipku za jezik koji je podržan, nakon čega korisnik koji prima sadržaj dobiva obavijest da se razgovor snima i prevodi, prenosi Zimo.dnevnik.

Dok jedna osoba govori, druga stišano čuje njezin glas, a Skype prevoditelj za to vrijeme počinje prevoditi izgovorene riječi. Program također bilježi i “prirodne pauze”, smijeh, trenutke šutnje i slično. Vrijeme potrebno za prijevod ovisi o dužini rečenice ili fraze, a budući da program riječi najprije prebacuje u tekst, prevede ih, a zatim pošalje glasovno, prijevod nije doslovno u stvarnom vremenu, iako je za cjelokupan proces potrebno vrlo malo vremena.

Funkcija prijevoda radi na engleskom, španjolskom, francuskom, njemačkom, kineskom (mandarinskom), talijanskom, portugalskom (brazilskom), arapskom i ruskom jeziku.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.