Kroz projekt “Super građani i super građanke” završen čapljinski Mural

Stanovnici Čapljine još su jednom pokazali kako se briga za svoj grad može iskazati kroz dobrovoljan, volonterski rad te kako je uređenje životnog prostora visoko na listi njihovih prioriteta.

U sklopu OESS-ovog projekta “Super građani i super građanke” realizirana je aktivnost koju su predvodili čapljinski aktivisti uz koordinaciju i pomoć nadležnih općinskih službi a riječ je o uređenju javne površine odnosno, oslikavanju jednog dijela betonske površine mosta dr. Franje Tuđmana.

Nosivi stub mosta oslikan je motivima flore i faune karakterističnim za čapljinsko podneblje. Aktivnost je zamišljena kao uvertira u slikovnu priču o važnosti očuvanja prirode i suživotu s istom.

Mural je rađen prema konceptu kojeg je ponudio akademski slikar, gospodin Ernesto Markota koji je ujedno i izradio te postavio mural uz volonterski doprinos članova okupljenih oko ove inicijative, navode iz Općine Čapljina.

Cilj ove aktivnosti je promocija pozitivnog djelovanja i doprinosa civilnog sektora u zajednici te svakako i promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti grada što u konačnici rezultira uređenijom i ljepšom okolinom kao i svijetlim primjerom za mlađe naraštaje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.