Oružane snage BiH u travnju primaju 257 novih vojnika

Ministarstvo obrane BiH (MOBiH) i Oružane snage BiH i ove godine pružaju priliku mladim osobama da postanu pripadnici OSBiH i da se bave časnim, izazovnim i dinamičnim vojnim pozivom koji nudi siguran posao, mogućnost obuke, edukacije i napredovanje u službi.

Ministarstvo obrane BiH ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uvjete da se prijave na oglas za prijem vojnika u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen polovicom travnja 2019. godine na web stranici Ministarstva odbrane BiH.

Na oglas za prijem vojnika mogu se prijaviti građani i građanke Bosne i Hercegovine, koji ispunjavaju opće i posebne uvjete propisane Zakonom o službi u OSBiH i Pravilnikom o prijemu u vojnu službu.

To podrazumijeva da su državljani BiH, zdravstveno sposobni za službu u OSBiH, da nisu kažnjavani i da nemaju sigurnosnu smetnju, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak.

Također, za određeno formacijsko mjesto na koju se prijavljuju moraju imati odgovarajuću vrstu škole i stupanj stručne spreme, kako je i navedeno u oglasu.

Pored popune upražnjenih formacijskih mjesta u rodovima pješadija, inženjerija i artiljerija, gdje se traži završena srednja škola bilo kojeg smjera, za popunu ostalih rodova i službi traže se kandidati sa završenom srednjom školom, uključujući elektrotehnički, telekomunikacijski ili informatički; strojarski ili kemijski; prehrambeni ili ugostiteljski ili kuhar ili kuharski tehnolog; medicinski tehničar opći smjer; kvalificirani (KV) kotlovničar, ili iz oblasti termoenergetike; KV električar i vozači s položenim ispitom B ii C1 kategorije.

Potrebno je, također, da kandidati nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina, na dan prijema u vojnu službu.

Prijem je planiran u rujnu ove godine

Nakon podnesenih prijava na formacijska mjesta vojnika, svi kandidati koji budu imali urednu dokumentaciju i budu ispunjavali opće i posebne uvjete iz oglasa, biće pozvani na testiranje u jedan od četiri centra za regrutiranje i tranziciju u Rajlovcu, Dubravama kod Tuzle, Banjaluci i Čapljini.

Kandidati koji prođu testiranja pozivaju se na intervju, nakon čega se odabrani upućuju na liječničke preglede.

Odabrani kandidati se upućuju na osnovnu vojničku obuku, u trajanju od tri mjeseca, u Središtu za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva. Nakon završene obuke kandidati se primaju u profesionalnu službu u Oružanim snagama BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.