Na Sveučilištu u Mostaru obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, povodom obilježavanja Dana borbe protiv karcinoma dojke, održano je predavanje s ciljem podizanja svijesti i prevencije ove maligne bolesti.

Predavanje je održano u organizaciji Udruge “Novi pogled“ i Udruge studenata psihologije “Mentalist“ .

Pročelnica Studija psihologije Maja Sesar istaknula kako karcinom dojke ima snažan utjecaj na psiho-sociološko funkcioniranje žene, odnosno oboljele osobe.

Važno je oboljeloj osobi pružiti psihološku podrška u svim fazama bolesti, ali isto tako pružiti psihološku podršku i članovima obitelji, kazala je pročelnica Sesar.

Predsjednica Udruge Novi pogled Maja Memić je istaknula kako djevojkama želi prenijeti osnovna znanja o prevenciji karcinoma dojke.

Briga za zdravlje je važna kako bi od najranije dobi mlade djevojke preventivno upoznale simptome na koje trebaju obratiti pažnju i ne zapostavljati i zanemariti promjene na svome tijelu, rekla je Maja Memić, navode sa Sveučilišta u Mostaru.

Ovo predavanje jedno je u nizu edukacijskih predavanja koje Udruga “Novi pogled“ radi kroz cijelu školsku godinu po završnim razredima srednjih škola na području HNŽ-a s ciljem podizanja svijesti mladih ljudi o ovoj bolesti, ali i svi drugim malignim oboljenjima te ranoj prevenciji i njihovom otkrivanju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.