Široki Brijeg: “Kladioničarima” iz Foče pritvor od mjesec dana

Nakon što je Tužiteljstvo ŽZH zatražilo pritvor za trojicu mladića iz Foče Općinski sud u Širokom Brijegu je to i učinio.

Osumnjičeni B.M., M.D., D.V., u trajanju od po 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, uništavanja i sakrivanja dokaza i tragova za kazneni postupak, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Dok je osumnjičenom N.D. izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta, zabrana sastajanja sa ostalim osumnjičenicima i svjedocima, te su mu privremeno oduzete putne isprave uz zabranu izdavanja novih, kao i zabrana korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice BiH, izjavili su iz Ureda za informiranje Tužiteljstva ŽZH za portal Jabuka.tv.

Podsjetimo ovi mladići su kao pripadnici grupe ljudi otvorili profil na društvenom mreži Facebook na kojoj su postavljali objave “sigurno klađenje”, lažno tvrdeći kako imaju provjerene informacije o konačnim ishodima sportskih utakmica.

Kako bi posjetitelje profila doveli u zabludu postavljali su krivotvorene fotografije listića sa velikim novčanim dobicima, te videe i fotografije velikog broja novčanica. Jednu žensku osobu D.L. iz Posušja su oštetili za 185.000 KM.

Trojici mladića iz Foče predložene mjere pritvora zbog iznude i prijevare

(www.jabuka.tv)