Krijumčarili duhan u vrećama stočne hrane – Jabuka.tv

Krijumčarili duhan u vrećama stočne hrane

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez trošarinskih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 55.000 KM.

U uvjetima izvanredne situacije uzrokovane virusom Covid-19, ovlašteni službenici UNO iz Regionalnog centra Tuzla, tijekom rujna 2020. godine provodili su pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, a sve u sklopu kampanje Stop švercu.

Službenici Skupine za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na osnovu operativnog rada identificirali su osobu koja vrši distribuciju i prodaju duhana na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla. Prilikom izvršenog pretresa motornog vozila pronađen je 101 kilogram sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica. Ova trošarinska roba nalazila se u vrećama u kojima bude hrana za stoku.

U drugoj odvojenoj akciji službenici Skupine za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u suradnji sa službenicima Skupine za obavještavanje, a na osnovu operativnog rada izvršili su lociranje putničkog motornog vozila i objekta gdje se vrši skladištenje duhana i cigareta za daljnju distribuciju i prometovanje na području grada Tuzle i Tuzlanske županije. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 5.340 kutija raznih cigareta (FM, King) i 49,1 kg sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica.

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 55.000 KM.

Posebno napominjemo da je u 2020. godini uzevši u obzir i ove operativne aktivnosti, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, oduzela 77.199 kutija cigareta (154 kartona), 1.730 kg sitno rezanog duhana, 2.646 kutija ručno motanih cigareta, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.