Kosne Luke: Prirodnim bogatstvom ostavljaju bez daha

U srcu Bosne i Hercegovine, na magistralnom putu koji povezuje Jablanicu i Posušje, nalazi se slikovito mjesto po imenu Kosne Luke. Smješteno unutar mjesne zajednice Doljani, u općini Jablanica, ovo predivno područje svojom ljepotom i prirodnim bogatstvom ostavlja bez daha sve posjetitelje.

Kosne Luke su nastale usjekom između planinskih masiva Vrana i Čvrsnice, stvarajući spektakularan krajolik koji oduzima dah. Okružene visokim vrhovima i prekrasnom prirodom, ove riječne luke su mjesto gdje se rijeka Doljanka probija kroz planinske stijene, stvarajući slikovite kaskade i brzake.

Okolni planinski masivi pružaju nevjerojatne poglede na netaknutu prirodu, obraslu zelenilom, koja se proteže sve do horizonta.

Šuma koja okružuje ovo područje skriva raznovrsnu florističku i faunističku raznolikost, pružajući dom brojnim vrstama biljaka i životinja. Ilegalni kamenolomi i iskopavanje pijeska može narušiti ovaj krajolik te naštetit biljnom i životinjskom svijetu.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • JA SAM KAO ODRASLI 2tuda išao2 I NISAM BAŠ UŽIVAO. “Armija bih” pucala je na nas. Misli – takozvana armija bih. I sad smrdi kud su oni naišli.

    • Trebali smo osloboditi i Jablanicu ali to su zabranili
      “ naši” zapovjednici čija roba je muslimanima išla preko Jablanice. Puno naših ljudi u tom kraju je žrtvovano zbog financijskih interesa nekih “Hrvata”.

    • Pa to je tuzno da si imao takva traumaticna iskustva koja su ostala utisnuta duboko u tebi, ali ne mozes covjeku uskratiti ljepe uspomene na taj kraj iz njegovog djetinjstva.

  • Koja neupućenost autora ovog teksta, čuj između Vrana i Čvrsnice ha ha , pa između Vrana i Čvrsnice su Blidinje i Masna Luka i Risovac kakve Kosne Luke, gdje su one čovječe prema Jablanici, otvorite malo geografske ili satelitske karte

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.