Košarkaškom savezu BiH prijeti bankrot, upitan daljnji rad – Jabuka.tv

Košarkaškom savezu BiH prijeti bankrot, upitan daljnji rad

Zbog  dugova od oko 1,3 milijuna eura kojeg su napravile ranije Uprave, ozbiljno je doveden u pitanje daljnji rad Košarkaškoga saveza BiH, pišu bosanskohercegovački mediji.

Kako u petak piše sarajevski “Dnevni avaz” krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je poslovala pozitivno, međutim nekoliko sudskih presuda koje se u svakom trenutku mogu aktivirati i blokirati račune su ozbiljna prijetnja daljnjem radu Saveza.

Iako je u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300.000 eura neizvjesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u tijeku kao i obnovljene istrage Tužiteljstva BiH koje istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju “Avaza” koji se poziva na službene podatke iz KS BiH, taj Savez najviše duguje dobavljačima, oko 650.000 eura, te zaposlenicima, izbornicima i sucima, a oko 170.000 eura se odnosi na posudbe. Bivši čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja skrivili dug od oko 180.000 eura.

Novi Upravni odbor na čelu s proslavljenim košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u listopadu 2018. godine, planira u tekućoj godini ostvariti  pozitivan financijski balans od oko 190.000 eura i vratiti značajan iznos dugovanja.

Svoj optimizam temelje na uspješnoj prošloj godini u kojoj je Košarkaši savez BiH ostvario veće prihode u odnosu na troškove u iznosu od oko 200.000 eura. Čelnici  saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužiteljstvo ipak neće blokirati račune Košarkaškoga saveza BiH tim prije što ove godine najbolje muške i ženske  seniorske selekcije igraju važne kvalifikacijske utakmice za EURO sljedeće godine, dok je BiH organizator Europskoga prvenstva za kadetkinje.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.