Korona izvješće za ŽZH i HNŽ u protekla 24 sata

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su četiri bolesnika: muškarac iz Livna rođen 1946. godine, žena iz Ljubuškog rođena 1939. godine, muškarac iz Jablanice rođen 1950. godine i muškarac iz Širokog Brijega rođen 1930. godine.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 40 osoba, od čega četvero retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je pet novozaraženih osoba na koronavirus iz Širokog Brijega tri (jedna muška i dvije ženske), Gruda jedna muška te Posušja jedna ženska osoba.

Od koronavirusa oporavilo se 12 osoba, iz Širokog Brijega osam te Gruda i Posušja po dvije osobe.

U samoizolaciji nalazi se 288 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirusa pozitivno je 248 osoba:

  • Široki Brijeg – 94
  • Ljubuški – 82
  • Grude – 23
  • Posušje – 49

HNŽ broji 53 novozaražena

Na bolničkom liječenju trenutno je 79 bolesnika u Covid bolnici, od kojih je 22 na invazivnoj i 7 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 378 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 53: 29 iz Mostara, troje iz Čapljine, 10 iz Čitluka, četiri iz Jablanice, pet iz Konjica i dvoje iz Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 77 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.281 rješenje, priopćio je Krizni stožer HNŽ.

(www.jabuka.tv)