Evo cijena parkinga u Mostaru

U Mostaru se uskoro počinje naplaćivati parking za 4776 uličnih parking mjesta, a poznate su i cijene.

JP Mo parking uskoro bi opet trebalo krenuti s naplatom parkinga na užem gradskom području. Ocrtavanje parking mjesta je skoro završeno, uz određene manje dopune i korekcije.

Parking bi se trebao naplaćivati za 4776 parking mjesta, navodi dnevnik.ba

Sat vremena parkinga u prvoj zoni naplaćivat će se 1,5 KM, u drugoj 1 KM, a u trećoj 0,5 KM. Dnevna karta (24 sata) u prvoj zoni koštat će 20 KM, u drugoj 15 KM, a u trećoj 10 KM.

Parking zone u Mostaru

U cijelom Mostaru je registrirano oko 38.000 vozila, a u užem gradskom području, gdje je planirano uvođenje naplate, ima oko 12.000 registriranih vozila.

Cijena povlaštene parkirališne karte za fizičke osobe, određuje se posebno za pojedinu zonu naplate. U prvoj zoni mjesečna povlaštena karte je 25 KM, a godišnja povlaštena karta je 225 KM. U drugoj zoni mjesečna povlaštena karte je 15 KM, a godišnja 135,00 KM, dok je u trećoj zoni cijena mjesečne povlaštene karte 10 KM a godišnje 90 KM.

Radnici koji žive van Mostara u prvoj zoni će mjesečni parking plaćati 40 KM, a 400 KM za godišnju parking kartu. U drugoj zoni mjesečni parking će iznositi 30 KM, a godišnja cijena će biti 270 KM i u trećoj mjesečna karta 20 KM, a godišnja 180 KM.

Kazne

Kazne za ignoriranje propisa kretat će se od 10 KM do 20 KM, a ovisno o zoni će se izdavati i prekršajni nalozi. Izdane kazne će se upisivati u registar novčanih kazni.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Skuplje nego u ZG, sram ih bilo, jadnom narodu još jedan porez udaraju, a sve tendere za ceste su namijestili lijevim izvođačima, da treba pola sata da prođeš par stotina metara avenije. Pravite javne garaže i uložite nešto, pa naplaćujte, a ne da ljudima ispred zgrada naplaćujete parking na parking mjestima koje je napravila Jugoslavija.
    U ZG kad si u živiš u zoni dva, možeš parkirati po cijelom ZG i tih 600 kuna godišnje se isplati, a vi ovdje u 2 km2 napravilli tri zone.

  • Najpoštenije bi bilo da se počne naplacivati svaki udisaj i izdisaj. Jer da smo načistac. Što se disalo disalo se. Umri stoko najsitnijeg zuba.

  • Taman mirovina 382,km i jos kredit podici da platim parking a Karinu cu jesti. Vidjecu sa Odvjetnikom do koliko neide tuzba kada se krade hrana u trgovini da nebi Karinu zvako kras po trgovinama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.