Ivica Sabljo: Nisam uhićen, riječ je o dezinformacijama

Iako su se u medijima pojavile informacije da je jutros u akciji SIPA-e među uhićenim osobama i pripadnik Granične policije Grude Ivica Sabljo, ta informacija je demantirana.

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode aktivnosti koje se odnose na pretrese osoba i objekata, kao i lišenja slobode na području Sarajevske i Srednjobosanske županije, a u svezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti, povezanog s kaznenim djelima primanja dara ili drugog oblika koristi.

Brojni sarajevski mediji maloprije su objavili informaciju i o Sabljinom uhićenju, koji je član Povjerenstva za prijem kadeta u Graničnu policiju u BiH i djelatnik GP BiH.

U međuvremenu su se oglasili i iz Tužiteljstva BiH potvrdivši da su uhićene tri osobe, od kojih su dvoje pripadnici GP BiH, međutim, nisu objavili imena.

Mogu vam samo kratko reći da nisam uhićen i da je riječ o dezinformacijama, evo me kući, radim nešto oko kuće, nikakvog uhićenja nema, a mediji bi prije objave mogli malo provjeriti što objavljuju, rekao je za Bild.ba Ivica Sabljo.

SIPA uhitila tri pripadnika Granične policije

(www.bild.ba)