Kordić: Pokušat ću ne politizirati probleme Mostara • Marić se ispričao zbog nemilih scena – Jabuka.tv

Kordić: Pokušat ću ne politizirati probleme Mostara • Marić se ispričao zbog nemilih scena

Novoizabrani gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić (HDZ BiH) poručio je građanima Mostara da je njegova misija radit za njihovu dobrobit i da će pokušat ne politizirati probleme Grada već ih rješavat.

Iznimno sam ponosan što sam izabran za gradonačelnika. Možete očekivati da ću se jako zalagati da sve ono što smo iskomunicirali u predizbornoj kampanji i ostvarimo i da će moja misija biti rad na dobrobit građana Mostara, kazao je Kordić u izjavi za medije.

On je prethodno vijećnicima poručio da će svo svoje znanje, vještine i energiju koju ima, uložiti da u Gradu Mostaru sutra bude bolje.

Podsjetio je na emotivan govor protukandidata Zlatka Guzina, koji je rekao da u svakom derbiju mora biti netko tko je izgubio.

Tu se ne slažem. Ovo je, naime, bio derbi za Mostar. Ovdje nema gubitnika, ovdje je pobjednik Grad Mostar. Očekujem od svih vijećnika da krenemo svi zajedno raditi kao jedno tijelo, jedna duša. Da jedni drugima pomažemo i upozoravao na nepravilnosti koje bi se, eventualno, u radu i u najboljoj volji mogle pojaviti, istaknuo je novi gradonačelnik.

Dodao je kako će mu prioritet biti deponija Uborak kako bi se našlo dugoročno rješenje za odlaganje otpada u Mostaru.

Što se tiče koalicijskih partnera i suradnje u Gradskom vijeću, rekao je kako su otvoreni za sve koalicije i da su svi pozvani da pričaju o problemima grada.

Moja zamisao je da idemo u široku koaliciju, da o problemima grada Mostara tražimo konsenzus svih 35 vijećnika. Primarno sam liječnik te ću pokušati ne politizirat probleme Grada već ih rješavat, poručio je Kordić.

HRS: Kordića smo podržali zbog neviđene protuhrvatske kampanje od strane bošnjačkih stranaka i medija

Salem Marić (SDA) novoizabrani predsjednik Gradskoga vijeća čestitao je novom gradonačelniku, svojim zamjenicima i svim vijećnicima Gradskog vijeća Mostara na, kako je kazao, konstruktivnoj sjednici.

Ispričavam se u svoje ime i u ime Koalicije za Mostar što ste proteklih dana mogli vidjeti neke nemile scene, u samom Gradskom vijeću, a nismo imali priliku čuti nijedno obrazloženje od onih koji su tražili odgađanje sjednice i predlagali rotiranje gradonačelnika. Koalicija za Mostar to je prihvatila samo s dobrom namjerom, da se skinu sve etikete s Koalicije i Stranke demokratske akcije, istaknuo je Marić.

Jednoglasno usvojena Odluka o privremenom financiranju Grada Mostara

Podsjetio je kako je ovo treći izborni ciklus – 2004., 2009. i 2020. godine gdje su Bošnjaci grada Mostara, odnosno probosanske stranke imale većinu, ali nijednom nisu uspjeli dobiti gradonačelnika.

To je do nas. To pitanje ćemo morati postaviti sebi, a ovom prilikom pozivam sve na jedno veliko zajedničko jedinstvo koje nikad nije bilo potrebnije, poručio je Marić.

Mostar: Vatrometom proslavljena pobjeda Marija Kordića

Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara!

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Sve čestitke novom gradonačelniku. Molim te ajde živ bio asvaltirajte grad , u boljem je stanju iza rata bio. Ljubo govori kako ostavlja grad stabilnim. Ljubo ima jos neko pametan u ovome gradu nisi samo ti. Stabilan je samo HP.

  • Koja je pogrešna? HDZ?
   Jedina prava politička organizacija, ona je Real Madrid i Barca kao stranka naspram ovih amatera jao što su HRS, 90tka i ostali miševi… Sad ti im nađi kritika ali tako ti je. I to je dok je Čović još tu, poslije ćemo vidjet na što će ličit ako bude bitka između šmokljana Raguža i sličnih sa nekim takvim iz HDZa ako stave takvog.
   Neće izlaznost prelaziti 20%

   • Isti k-urci palci i HDZ I SDA.Briga druga Gage i Riđobradog za narod.Dosta ih je 20 i kusur godina.A ove što hvale HDZ, državne firme plaćaju.Zna naš iseljeni narod tko je partija HDZ i sijedi starac Gago.

 • Mostar je takav kakav je, ali jedno tijelo i jedna duša….ne znam baš. I vatromet je višak ako želiš ujediniti dva potpuno neprijateljski nastrojena naroda. Ko ono navijanje protiv odnosno za svakog protivnika Hrvatske ili Turske u nogometu i takve gluposti. Ne sjećam se da je običaj da se biranje gradonačelnika poprati vatrometom. Nego dajte zasučite rukave i počnite raditi da se ovom narodu vrati malo vjere u vlast, ako je to ikako moguće.

 • za ovog anonimnog u 22:01.Nitko rijeku nije okrenuo za milimetar .Ja sam tu odrastao i znam svaki vir svaki zidić uz vodu pa više ne serite na tu muslimansku matru već Kordiću kad ćete asfaltirati od Smrčenjaka do Dubrovačke ulice .To je velika sramota za Bešlića kad kaže da je ostavio grad uredan a tu već treću godinu niko ništa ne radi POZDRAV SVIM DOBRONAMJERNIM LJUDIMA

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.